h
9 november 2021

SP doet niet mee met gemeenteraadsverkiezingen 2022

Foto: SP

In maart 2014 zijn we als SP in de raad gekomen met drie zetels. Dat was wennen, hoe werkt dat de politiek? Wat bereiken we nu in de raad? Toen kwam onze tweede periode in 2018, we kwamen met twee zetels in de raad. Een hele nieuwe raad en door de decentralisaties ook erg veel werk. Er komt steeds meer op de gemeente af.

Lees verder
1 maart 2021

Raad helaas niet bereid om democratie maximaal te faciliteren

Stemmen moet voor mensen zo makkelijk en veilig mogelijk zijn. Daarom is het belangrijk dat er voor iedereen een stembureau in de buurt is. Omdat niet elk stemlokaal kan voldoen aan de corona-regels, zoals het mogelijk maken van de 1,5 meter afstandsregel, willen sommige gemeenten stembureaus sluiten. Dit zie je in Dronten bijvoorbeeld. In de Noordoostpolder zijn er evenveel open, maar op maandag en dinsdag maar 4 en 5.

Lees verder
6 september 2020

Zorgactie op het kettingplein

Foto: SP

Zaterdag 5 september stond de SP op het Kettingplein in Emmeloord om 'loonijsjes' uit te delen. Zorgverleners verdienen onze grootste waardering. Tijdens de coronacrisis heeft heel Nederland terecht geapplaudisseerd. Maar daar mag het niet bij blijven.

Lees verder
29 augustus 2020

NIET KLAPPEN MAAR LAPPEN!

Foto: SP

Het is tijd voor actie. Actie voor de zorg. Want onze zorgverleners verdienen meer dan alleen applaus. De coronacrisis heeft nog eens onderstreept hoe belangrijk goede zorg is. Ook zijn er de komende tijd veel meer mensen nodig die in de zorg willen werken zodat goede zorg voor iedereen gegarandeerd kan blijven en de werkdruk omlaag kan. Zorgverleners verdienen meer waardering: een beter salaris, minder werkdruk en meer zeggenschap over hun werk.

Lees verder
19 juli 2020

Overhaast invoeren Recycle-tarief / Diftar

Foto: HVC

Al enkele jaren had de SP het vermoeden dat we langzaam aan het toewerken waren naar Diftar. Na het vaker vragen of dit de bedoeling was van het beleid, was het antwoord altijd nee hoor. De vraag kwam opnieuw omhoog toen we allemaal 4 containers in de tuin kregen. Wederom was het antwoord nee hoor. En nu is het werkelijkheid geworden. En ook nog eens overhaast in een niet goed uitgewerkt plan.

Lees verder
28 juni 2020

Nationaal Zorgfonds, marktwerking uit de zorg!

Foto: SP

Tijdens de piek van de Corona-crisis heeft Nederland geapplaudiseerd voor de medewerkers in de zorg. Dit najaar kan iedere medewerker een bonus van duizend euro ontvangen van de overheid. Maar extra loonsverhoging zit er niet, ondanks dat de noodzaak van goede zorgverlening zich heeft bewezen. 

Lees verder
25 mei 2020

Reactie SP op het rekenkamerrapport

In het gepresenteerde rapport concludeert de commissie dat in Noordoostpolder niet burgemeester en wethouders, maar de ambtenaren in het gemeentehuis de leiding hebben. Het hoogste orgaan van de gemeente, de gemeenteraad, stelt zich te zwak en afwachtend op en is onderling erg gepolariseerd.

Lees verder
27 april 2020

Stop de huurverhoging

Foto: SP

De huren gaan weer omhoog, terwijl de helft van de huurders vorig jaar al moeite had om de huur te betalen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis en van velen lopen de inkomsten terug. De Eerste Kamer wil net als duizenden huurders daarom dat de huurverhoging gestopt wordt, maar verantwoordelijk minister Ollongren van Wonen weigert vooralsnog te luisteren. Toen honderden huurders haar op vrijdag 26 juni wilden vertellen wat de gevolgen zijn van haar politieke keuzes, gaf ze "de hartelijke groeten" door en maakte ze zich snel uit de voeten. 

Lees verder
19 maart 2020

De Coronacrisis

Foto: SP

'Alle zorgverleners verdienen onze grote waardering voor de enorme inzet die ze op dit moment leveren om de gevolgen van het coronavirus op te vangen. We weten dat de druk nu al enorm is, bij de GGD, het RIVM, bij huisartsen en in ziekenhuizen. Onze zorgverleners verdienen zoveel mogelijk steun bij alles wat ze doen en wij wensen hun heel veel sterkte en succes, nu en ook de komende weken,' zegt SP-Kamerlid Maarten Hijink.

Lees verder

Pagina's