h
25 augustus 2023

Kom 17 september 2023 naar het PrinsjesdagProtest in Den Haag!

Foto: SP

Op de zondag voor Prinsjesdag komen wij op voor Nederland. Want het is tijd voor verandering! Vanuit Emmeloord rijdt er ook een gratis bus!

Lees verder
21 juni 2023

SP organiseert steunactie bij ziekenhuizen Heerenveen en Sneek

Foto: SP

De SP in de Noordoostpolder en in Fryslân organiseren aanstaande donderdagochtend om 10:00 uur een actie bij zowel het Antonius in Sneek als bij het Tjongerschans in Heerenveen. Beide ziekenhuizen dreigen te verdwijnen. Volgens de partij is goede zorg dichtbij huis een kwestie van beschaving en moeten de ziekenhuizen open blijven. Donderdag spreekt de Tweede Kamer over de ziekenhuiszorg in Nederland.

Lees verder
15 mei 2023

SP lanceert Meldpunt (tijdelijke) arbeidsmigrantenhuisvesting

Als het gaat om arbeidsmigratie pleiten we als SP voor regulering. Op dit moment is arbeidsmigratie vrijwel ongereguleerd en trekken mensen onbeperkt vanuit Oost-Europa naar West-Europa. Gevolg is dat grote aantallen arbeidsmigranten huis en haard hebben verlaten om hier lange dagen te werken, meestal voor een laag loon en slechte arbeidsomstandigheden. Het is een fijn verdienmodel voor bedrijven, maar de maatschappij betaalt de kosten door de woningnood en de daarmee gepaard gaande ontwrichting. Hoog tijd voor regulering dus, waarbij we aan de hand van werkvergunningen bepalen wie hier wel en niet kunnen werken. Dat systeem is niet nieuw, we hanteren het al voor mensen van buiten de EU.

Lees verder
6 maart 2023

kandidaten uit de Noordoostpolder

Op de lijst van de provinciale statenverkiezingen in Flevoland, staan vier lokale kandidaten. Rolf Thoma (10), Belinda van Sluijs  (9), Derk Engberts (7) en Piet de Ruiter (4). Wie is ons hoogst geplaatst lid, Piet de Ruiter? Hij stelt zich voor:

Lees verder
8 februari 2023

SP wil energievoorziening in handen van de provincie

“Start met Flevo Energie”. De SP in Flevoland roept op om de energievoorziening weer in handen van de provincie te brengen. Dat kan volgens de SP ook prima samen met de zes gemeenten in Flevoland. Uit onderzoek in opdracht van Energie Beheer Nederland blijkt dat meer dan de helft van het aantal Nederlanders het een goed idee vind dat de energie weer genationaliseerd wordt.

Lees verder
1 februari 2023

Kandidatenlijst Flevoland

Foto: SP

Almeerder, John Cocu, is gekozen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Lian Veenstra, kandidatencommissie SP Flevoland: “Met trots presenteren we een kandidatenlijst die een mix is van ervaring, nieuwe enthousiastelingen en nieuw talent. Met John Cocu als lijsttrekker gaan we met vertrouwen de komende verkiezingen tegemoet. Een sterke en grote SP is in Flevoland nodig.”

Lees verder
30 januari 2023

Gratis bus naar het Volksprotest

Foto: SP
Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Daarom komen we op zaterdag 11 februari in actie. Want het is genoeg geweest! Terwijl wij in de kou zitten, maken Essent, Eneco en Vattenfall samen een miljard winst per jaar. In plaats van onze rekening te verlagen, wordt dit geld verdeeld onder de aandeelhouders.
Lees verder
30 januari 2023

Stop het wachtgeld wethouder PvdA

Wij hebben als SP een brief gestuurd naar de PvdA. Hieronder te lezen:
We sturen u deze brief omdat de SP afdeling Noordoostpolder maakt zich zorgen. Zorgen over de wethouders die u voordraagt. Zorgen over de uitspraken over de afgetreden wethouder en de impact die de uitspraken heeft op onze inwoners. Zorgen over de wijze van voordragen van de aanstaande wethouder. Een CV die niet de waarheid weergeeft.

Lees verder
18 januari 2023

Buurtcomité Rietstraat en Zeebiesstraat spreken in de Raadscommissie woonomgeving

Foto: SP

Op de agenda van de Raadscommissie woonomgeving van 17 januari stond de Rietstraat en Zeebiesstraat op de agenda.
Stefan Tijssen en Tjitske Hoekstra hebben namens het buurtcomité ingesproken. Stefan heeft als bewoner verteld wat het met hem doet dat hij al zolang in onzekerheid woont. Dat het leven min of meer stil staat, omdat het voor zijn gezin onduidelijk is wat de plannen met hun woning is. Wordt het gesloopt? En dan?

Lees verder
16 december 2022

Buurtcomité Rietstraat en Zeebiesstraat biedt petitie aan Mercatus

Op vrijdag 16 december heeft het buurtcomité de petitie aangeboden aan Mercatus.

Lees verder

Pagina's