h

SP organiseert steunactie bij ziekenhuizen Heerenveen en Sneek

21 juni 2023

SP organiseert steunactie bij ziekenhuizen Heerenveen en Sneek

Foto: SP

De SP in de Noordoostpolder en in Fryslân organiseren aanstaande donderdagochtend om 10:00 uur een actie bij zowel het Antonius in Sneek als bij het Tjongerschans in Heerenveen. Beide ziekenhuizen dreigen te verdwijnen. Volgens de partij is goede zorg dichtbij huis een kwestie van beschaving en moeten de ziekenhuizen open blijven. Donderdag spreekt de Tweede Kamer over de ziekenhuiszorg in Nederland.

SP-voorzitter Noordoostpolder, Tjitske Hoekstra: "Het is te gek voor woorden dat er nog meer ziekenhuizen sluiten. De aanrijtijden zijn al lang. Mensen in Heerenveen en Sneek hebben recht op die zorg, dat is simpelweg menselijke waardigheid. Als samenleving horen we dat te organiseren en niet goede zorg nog meer onbereikbaar te maken. Ook is er een groot gevaar voor de locatie in Emmeloord, waarom zou deze openblijven, wanneer er zoveel locaties worden gesloten. "

De partij roept iedereen op om de actie voor het behoud van de ziekenhuizen te steunen. Dat kan via https://fryslan.sp.nl/ziekenhuis.

SP-Statenlid Hanneke Goede: "Keer op keer worden onze voorzieningen wegbezuinigd door de politiek en bestuurders. Dat moet stoppen. De belangen van de mensen in Fryslân en Flevoland gaan voor. De overheid hoort er te zijn om voor voldoende personeel en ziekenhuizen te zorgen. Dat ze dat niet doen is een politieke keuze."
 

U bent hier