h

Nieuws van de afdeling

6 mei 2019

schoorvoetend akkoord met aankoop pand dr. Jansen

Foto: SP

Als fractie hebben we afgelopen Raadsvergadering schoorvoetend ingestemd met de aankoop van het pand Dr. Jansen. Om de volgende twee redenen was dit voor ons belangrijk om dat tijdens de stemming naar voren te brengen.

Lees verder
29 april 2019

Avond over woede, hoop en de EU in Emmeloord

Foto: SP

Senator, Eerste Kamerlid Tiny Cox zal 8 mei Emmeloord aan doen in de SP-tour door het land. Tijdens de openbare avond spreekt Tiny Cox over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 SP-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei.

Lees verder
10 januari 2019

Raad wordt via een persbericht geïnformeerd over aankoop ziekenhuis

Foto: SP

Vandaag is bekend geworden dat de gemeente Noordoostpolder het pand Dr. Jansen ziekenhuis heeft gekocht. In het persbericht wat door de gemeente is uitgegaan wordt aangegeven dat het aankopen een bevoegdheid van het college van Wethouders en Burgemeester zou zijn. Dit laatste roept vragen op bij de SP fractie.

Lees verder
17 december 2018

IJsselmeer geen industrie gebied

Foto: SP

Er zijn plannen om in het IJsselmeer een grote zandwinning te starten. Maar is daar het IJsselmeer wel voor bedoeld?

Lees verder
13 november 2018

Innovatie zorg fonds toch nog in de begroting

Foto: SP

Met het behandelen van de perspectiefnota (juli 2018) is er een motie van de SP aangenomen om een fonds in te richten voor innovatieve ideeen in de zorg. Tot onze verbazing was het college vergeten deze in de begroting op te nemen. 

Lees verder
25 oktober 2018

Petitie 'Behoud IJsselmeerziekenhuizen'

Foto: SP

Er is een petitie gestart door een inwoner van Flevoland voor het behoud van het ziekenhuis. Als SP Flevoland ondersteunen we deze petitie. Doordat zorgverzekeraars geen toekomst meer zien in het ziekenhuis, is vandaag het faillissement uitgesproken.  Fractievoorzitter van de Statenfractie, Frans Mulckhuijsen:  “Patiënten en zorgverleners zijn de speelbal geworden van commerciële belangen. Dat mag niet gebeuren”

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier