h

kandidaten uit de Noordoostpolder

6 maart 2023

kandidaten uit de Noordoostpolder

Op de lijst van de provinciale statenverkiezingen in Flevoland, staan vier lokale kandidaten. Rolf Thoma (10), Belinda van Sluijs  (9), Derk Engberts (7) en Piet de Ruiter (4). Wie is ons hoogst geplaatst lid, Piet de Ruiter? Hij stelt zich voor:

"Ik ben eind 2021 in de Noordoostpolder komen wonen. Samen met mijn vrouw Adinda en onze labrador, Fleure, wonen we in Creil. We wilden graag dichter bij onze dochter en kleinkinderen in Emmeloord komen wonen. Dat is gelukt.

Zo ongeveer mijn hele werkzame leven heb ik gewerkt in het hart van de armoede bestrijding in Den Haag. Ik maakte wel een paar uitstapjes naar onder meer, het SP hoofdkantoor, toen nog in Rotterdam. En een korte tijd naar de Tweede Kamer. Een mooie tijd. Veel heb ik geleerd bij het landelijk campagneteam van de SP. Campagne voeren zit een beetje in mijn DNA.
Mijn vrouw en ik zijn samen goed voor meer dan 85 jaar ervaring bij de SP. Logisch dat wij meteen gevraagd werden om de SP Noordoostpolder te komen helpen. Dat doen we graag. Ik werd in het bestuur gekozen van onze afdeling. Maar als snel kwam ik er achter dat ik dat “besturen” maar een beetje saai vind. Ik ben meer van de actie en voel me ook meer thuis bij
onze kerngroep om samen  aan de slag te gaan.

Medio 2022 zijn we samen met bewoners van de Riet-en Zeebiesstraat in Emmeloord gaan knokken tegen sloop en voor het behoud van betaalbare woningen. Dat is meer mijn SP!

Daar komt mijn ervaring als oud woordvoerder Volkshuisvesting en ras actievoerder goed van pas.

De komende jaren hoop ik iets van onze ervaring aan nieuwe SP leden over te brengen. Daarna ga ik echt meer tijd steken in mijn kleinkinderen want in september 2023 ga ik met pensioen. Bij mijn baas, nog niet voor onze mooie partij, want ik blijf nooit mokkend aan de kant staan."

Reactie toevoegen

U bent hier