h

Nieuws uit 2020

6 september 2020

Zorgactie op het kettingplein

Foto: SP

Zaterdag 5 september stond de SP op het Kettingplein in Emmeloord om 'loonijsjes' uit te delen. Zorgverleners verdienen onze grootste waardering. Tijdens de coronacrisis heeft heel Nederland terecht geapplaudisseerd. Maar daar mag het niet bij blijven.

Lees verder
29 augustus 2020

NIET KLAPPEN MAAR LAPPEN!

Foto: SP

Het is tijd voor actie. Actie voor de zorg. Want onze zorgverleners verdienen meer dan alleen applaus. De coronacrisis heeft nog eens onderstreept hoe belangrijk goede zorg is. Ook zijn er de komende tijd veel meer mensen nodig die in de zorg willen werken zodat goede zorg voor iedereen gegarandeerd kan blijven en de werkdruk omlaag kan. Zorgverleners verdienen meer waardering: een beter salaris, minder werkdruk en meer zeggenschap over hun werk.

Lees verder
19 juli 2020

Overhaast invoeren Recycle-tarief / Diftar

Foto: HVC

Al enkele jaren had de SP het vermoeden dat we langzaam aan het toewerken waren naar Diftar. Na het vaker vragen of dit de bedoeling was van het beleid, was het antwoord altijd nee hoor. De vraag kwam opnieuw omhoog toen we allemaal 4 containers in de tuin kregen. Wederom was het antwoord nee hoor. En nu is het werkelijkheid geworden. En ook nog eens overhaast in een niet goed uitgewerkt plan.

Lees verder
28 juni 2020

Nationaal Zorgfonds, marktwerking uit de zorg!

Foto: SP

Tijdens de piek van de Corona-crisis heeft Nederland geapplaudiseerd voor de medewerkers in de zorg. Dit najaar kan iedere medewerker een bonus van duizend euro ontvangen van de overheid. Maar extra loonsverhoging zit er niet, ondanks dat de noodzaak van goede zorgverlening zich heeft bewezen. 

Lees verder
25 mei 2020

Reactie SP op het rekenkamerrapport

In het gepresenteerde rapport concludeert de commissie dat in Noordoostpolder niet burgemeester en wethouders, maar de ambtenaren in het gemeentehuis de leiding hebben. Het hoogste orgaan van de gemeente, de gemeenteraad, stelt zich te zwak en afwachtend op en is onderling erg gepolariseerd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier