h

NIET KLAPPEN MAAR LAPPEN!

29 augustus 2020

NIET KLAPPEN MAAR LAPPEN!

Foto: SP

Het is tijd voor actie. Actie voor de zorg. Want onze zorgverleners verdienen meer dan alleen applaus. De coronacrisis heeft nog eens onderstreept hoe belangrijk goede zorg is. Ook zijn er de komende tijd veel meer mensen nodig die in de zorg willen werken zodat goede zorg voor iedereen gegarandeerd kan blijven en de werkdruk omlaag kan. Zorgverleners verdienen meer waardering: een beter salaris, minder werkdruk en meer zeggenschap over hun werk.

Maar ondanks verschillende stemmingen in de Tweede Kamer over ons voorstel voor meer structurele waardering voor zorgverleners, blijven de coalitiepartijen blokkeren. Zo gaan we van klappen vóór de zorg naar een klap in het gezicht van de zorg. Dat laten we niet gebeuren, onze zorgverleners verdienen beter.

Daarom komen we op zaterdag 5 september om 14.00 u online in actie. We gaan voor de grootste online zorgactie ooit! Meld je aan via eerlijkebeloning.nl en wij sturen je snel meer informatie over hoe je mee kunt doen met de online zorgactie. De online demonstratie is op 5 september om 14.00 uur te volgen via: www.meerdanapplaus.nl

Niet klappen maar lappen
Zaterdag 5 september zal de SP in de Noordoostpolder, van 11.00 tot 13.30 uur, op het kettingplein staan in Emmeloord om loonijsjes uit te delen. Daarnaast verwijzen we mensen naar de online demonstratie. Kan je er online niet bij zijn, maar wil je toch laten zien dat jij deze actie steunt?

Hang een wit laken uit je raam op 5 september. Je kan er een leus op verven of een poster van de actie, maar alleen een wit laken (of T-shirt of handdoek) is natuurlijk ook prima. Doe mee en laat vlak voor Prinsjesdag zien dat heel veel mensen onze zorgmedewerkers waarderen en willen dat er niet alleen wordt geklapt maar ook gelapt. Dus structureel geld erbij voor de salarissen van de zorgmedewerkers!

Deze actie wordt georganiseerd door de SP afdelingen Almere, Dronten, Noordoostpolder en Lelystad.

Reactie toevoegen

U bent hier