h

Gevolgen van een onduidelijk Open planproces (3)

31 januari 2016

Gevolgen van een onduidelijk Open planproces (3)

Het Open planproces voor de ontwikkeling van het stadshart Emmeloord is in volle gang. Er zijn inmiddels 3 openbare bijeenkomsten geweest. In de eerste openbare bijeenkomst konden inwoners hun ideeën voor het stadshart kenbaar maken, aangeven wat zij belangrijk vinden en wat zij juist missen. Tijdens de tweede bijeenkomst presenteerden inwoners, ondernemers en investeerders meer concrete ideeën en plannen. In de derde bijeenkomst presenteerde de projectgroep drie voorlopige scenario's en legde deze aan de inwoners voor.

Is de SP aanvankelijk erg kritisch over de uitvoer van het Open planproces, na de eerste twee bijeenkomsten komt er steeds meer enthousiasme. Er is heel uitgebreid naar de mening van de inwoners en ondernemers gevraagd en de ideeën worden uitgebreid gepresenteerd op de website en in de tweede bijeenkomst. 

Ineens zijn er bij de derde bijeenkomst, de kaders ('uitgangspunten') waaraan het stadshart moet voldoen. Kaders die voorafgaand aan het Open planproces er nog niét waren. Maar die volgens de SP wel vóórafgaand aan het Open planproces op een transparante wijze tot stand zouden moeten zijn gekomen. Want alleen dan kun je op basis van neutrale uitgangspunten een selectie maken uit de ingediende ideeën en plannen.

De kader zijn weinig SMART geformuleerd. Want wanneer is een plan (financieel) wel 'haalbaar' en wanneer niet? Klaarblijkelijk vindt de projectgroep een voorstel alleen 'haalbaar' als deze een nieuwe supermarkt bevat. In elk van de voorlopige scenario's is deze namelijk aanwezig. We zien deze supermarkt alleen nauwelijks terug in de ideeën en wensen van de inwoners.

De projectgroep heeft dus nog veel uit te leggen tijdens de vierde openbare bijeenkomst op 3 februari.

 

 

Lees ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier