h

Coming out Day

13 oktober 2015

Coming out Day

Afgelopen maandag, 12 oktober 2015, hebben vele gemeenten (ook in Flevoland) de vlag gehesen voor de Coming out day. De regenboogvlag symboliseert dat een ieder zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig kan voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

Coming Out Day is een initiatief van Movisie. Deze organisatie vindt dat iedereen, ongeacht zijn geaardheid, het hele jaar door zichzelf zou moeten kunnen zijn.

De gemeente Noordoostpolder deed niet mee en had daarom geen vlag hangen. Als burgerraadslid van de SP vroeg ik mij af waarom de gemeente Noordoostpolder hier niet aan mee doet? In het coalitie akkoord van de partijen, CDA, CU/SGP, PU en VVD staat namelijk het volgende geschreven over 'Omgaan met elkaar':

Wij zijn aanspreekbaar op een respectvolle omgang met elkaar. Dat uit zich in goede persoonlijke omgangsvormen en een respectvolle bejegening. Bij tegengestelde belangen of meningen geldt niet automatisch het recht van de meerderheid, maar wegen we het belang van de minderheid serieus mee.

De bovenstaande tekst zegt toch dat we respect voor elkaar moeten hebben, ook al heb je een andere geaardheid. Dit was voor mij aanleiding om hier vragen over te stellen aan het college van Burgemeester en Wethouders. Wat is de reden dat de vlag in de Noordoostpolder niet hing? Waarom hebben wij als gemeente geen LHBT beleid (Lesbisch, Homo-, Bi-, en Transgender)?

Als SP kunnen we blij zijn dat wij tot de 'buitencategorie der socialisten' horen. Want ooit hebben wij als partij het beginselprogramma 'Heel de Mens' opgesteld dat spreekt over de 'homo universalis';de universele mens. Anders gezegd, de mens die voor zaken opstaat en deze probeert te begrijpen en de angst voor het onbekende wil overwinnen.

In ons beginselprogramma staan de drie kernwaarden van onze partij en eentje hiervan is van toepassing op dit onderwerp, namelijk de gelijkwaardigheid van mensen. Allemaal anders en een individu, maar wel gelijkwaardig!

Als je daaraan vasthoudt dan heb je geen notitie nodig voor iedere doelgroep, dan hoef je niet mee te doen in wedstrijdjes welke stad heeft het beste emancipatiebeleid.

Dan ga je uit van iemands kwaliteiten, de kernwaarden in iemands leven en de manier waarop iemand met anderen omgaat. Wat de achtergronden dan ook zijn of welke voorkeuren die persoon ook heeft, hij of zij is in de eerste plaats een gelijkwaardig mens!

 

Ik ben erg benieuwd naar de anwoorden op onze vragen. Wordt vervolgd!

 

 

Reacties

Als abonnee op de wekelijkse raadsinformatie had ik verwacht antwoorden te lezen op gestelde vragen. Zijn die antwoorden er nog niet? Waarom niet? Waren de vragen te moeilijk?

Dag,

Helaas hebben wij er nog geen antwoord op gekregen. Vandaag nogmaals opgevraagd. 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier