h

Open brief aan Mercatus over sloopplannen

27 november 2022

Open brief aan Mercatus over sloopplannen

Foto: SP

Woningcorporatie, Mercatus  moet zo snel mogelijk bekend maken welke huizen zij de komende jaren wil gaan slopen. Dat stelt de SP in een open brief aan de verhuurder.

Aanleiding voor de brief is het interview van Omroep Flevoland waarin Mercatus directeur, Judith de Groot bekend maakte de komende jaren 400 huizen te willen slopen.

De SP stelt niet per definitie tegen de sloop van huizen te zijn. Zeker niet als die huizen niet meer voldoen aan de eisen van de tijd en niet meer energie zuinig te maken zijn.

De partij maakt zich grote zorgen over de betaalbaarheid van nieuwbouw huizen. Lang niet alle huurders van sloopwoningen komen in aanmerking voor nieuwbouw. Gevolg is dat mensen met lage inkomens verhuizen van de ene sloopwijk naar de andere sloopwijk.

Zorgen heeft de SP ook over de informatievoorziening en de mate van betrokkenheid bij de besluitvorming over sloop en nieuwbouw. In dit verband wijst de SP op de situatie waarin huurders en eigenaren verkeren in de Riet-en Zeebiesstraat in Emmeloord. Zij worden al jaren aan het lijntje gehouden en weten niet waar ze aan toe zijn.

Sloop dreigt ook voor etage woningen zonder lift en voor oudere eengezinswoningen in de dorpen van de Noordoostpolder. De socialisten  dringen aan op bekendmaking  en vragen Mercatus man en paard te noemen. Om te kunnen slopen moet 70% van de huurders instemmen. Dat vraagt om medezeggenschap van huurders. De partij wil weten hoe Mercatus die medezeggenschap gaat organiseren.

 

Reactie toevoegen

U bent hier