h

Ambtenaren krijgen scholing in schrijven van documenten

14 december 2014

Ambtenaren krijgen scholing in schrijven van documenten

Foto: xx

De kwaliteit van de gemeentelijke documenten laat al jaren te wensen over. De documenten zijn vaak zeer moeilijk leesbaar door de slechte opzet: de onderwerpen worden in een onlogische volgorde behandeld, de koppen hebben geen verband met de onderstaande tekst en begrippen worden eerst gebruikt en veel later pas gedefinieerd. De SP (en ook D66) heeft diverse keren aandacht gevraagd hiervoor. Wethouder Haagsma heeft nu de SP toegezegd dat de ambtenaren die belast zijn met het schrijven van documenten in februari extra scholing zullen krijgen.

In de raadsvergadering van vanavond heeft SP-raadslid Juup Nijholt de wethouder gecomplimenteerd met zijn toezegging. Aanleiding hiervoor is de behandeling van de Nota bovenwijkse voorzieningen 2015-2025. Deze nota was aanvankelijk onleesbaar, maar is met aanwijzingen van de SP in enkele dagen tijd veranderd in een goed leesbaar document. Ook hiervoor heeft Juup Nijholt de wethouder gecomplimenteerd.

De SP is verheugd met de toezegging van de wethouder en heeft er vertrouwen in dat de kwaliteit van de gemeentelijke documenten volgend jaar zal gaan stijgen. Uiteraard houdt de SP de vinger aan de pols.

Lees ook: Kwaliteit gemeentelijke documenten laat te wensen over. https://noordoostpolder.sp.nl/blog/alle/juup-nijholt/2014/11/kwaliteit-g...

 

Reactie toevoegen

U bent hier