h

SP komt met gedegen alternatief voorstel Wellerwaard

10 november 2014

SP komt met gedegen alternatief voorstel Wellerwaard

De gemeente biedt het college een raadsvoorstel aan over de Wellerwaard die wordt gepresenteerd als een Powerpoint presentatie. In deze Powerpoint wordt gesproken over een recreatief programma met: Fietscross, Motorcross, Karting, Ijsbaan, Schietbaan, Honkbalstadion, Manege, Survivalterrein, Aquapark, Kinderboerderij, Evenemententerrein, Wellness, Congrescentrum en een  Camping.

Tijdens de commissie vergadering van maandag 27 oktober werd een felle discussie gevoerd over het voorstel Wellerwaard. De wethouder heeft uiteindelijk gezegd vergeten jullie deze powerpoint presentatie maar dan stellen wij alleen de ´samenvatting´ vast. De SP fractie vindt dit een vreemd voorstel van de wethouder. Een samenvatting zonder een onderliggend document is geen samenvatting meer. Daaarnaast staat langs niet alles in de zogenaamde samenvatting.

De SP heeft daarom het stuk, zonder de inhoud te wijzigen, herschreven tot een goed en gedegen stuk. Dit omdat er druk staat op de besluitvorming van het proces om de subsidiegelden veilig te stellen. Dit wil niet zeggen dat wij volledig achter de plannen van de Wellerwaard staan. Helaas valt het niet meer terug te draaien, hetzelfde wanneer het gaat om de Deel. Laten we nu kijken hoe we er financieel het beste uit kunnen komen.

De SP heeft een voorstel ingediend om het onderwerp van de agenda te halen om deze eerst te bespreken in de commissie vergadering. Helaas kreeg dit geen meerderheid. Nu zal er middels een amendement worden voorgesteld niet de samenvatting van het gebiedsconcept vast te stellen, maar in plaats daarvan het door ons herschreven document 'Gebiedsconcept Wellerwaard 10 november 2014'. Het amendement is bijgevoegd onderaan dit artikel.

Wij hopen dat de gemeenteraad niet gaat instemmen met de huidige voorstellen. Volgens de wethouder stellen we de samenvatting vast, maar helaas staat dit niet in het voorstel. Daarnaast zullen ze met de huidige stukken ook een NIET onderbouwd document vaststellen. Wij betreuren het als onze collega's in de raad met een niet onderbouwd document instemmen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier