h

Albert Heijn wil uitbreiden

25 november 2014

Albert Heijn wil uitbreiden

De Albert Heijn aan de Lange Nering wil uitbreiden. De plannen zijn klaar. Een belangrijk deel van de uitbreiding zal plaatsvinden aan de noordwest kant van het pand, op de grond tussen poelier Kroeze en de huidige AH winkel. Hiertoe zal het deel van de Oostzijde dat is gelegen tussen de Lange Achterzijde en de Lange Nering definitief worden afgesloten voor alle verkeer, zie kaartje. Dit betekent dat het bevoorradingsverkeer van Albert Heijn (maximaal 6 vrachtwagens per dag) na het lossen de Oostzijde niet langer kan verlaten via de Lange Nering, maar dit zal moeten doen via de Lange Achterzijde en de Kettingstraat.

De vergunningverlening voor de uitbreiding wordt geregeld via een zogenaamde gemeentelijke coördinatieregeling. Dit betekent dat er voor belanghebbenden slechts 1 beroepsprocedure bestaat om bezwaren kenbaar te maken, namelijk rechtstreeks bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Echter, alvorens de plannen ter inzage worden gelegd moet de gemeenteraad toestemming verlenen voor een afwijking van het bestemmingsplan en voor de onttrekking van de Oostzijde aan de openbaarheid. Zonder deze toestemming kan er geen omgevingsvergunning worden verleend. De gemeenteraad beslist in de raadsvergadering van maandag 15 december. Voorafgaand hieraan worden de plannen besproken in de raadscommissie tijdens de RTG Woonomgeving op maandag 1 december.

Ten behoeve van een zorgvuldige besluitvorming wil de SP-fractie graag de opinie over de uitbreiding van Albert Heijn kennen van de omwonenden en de winkeliers rond de Lange Achterzijde. Met name zou de fractie willen worden geïnformeerd over wel of niet te verwachten problemen ten gevolge van de extra verkeersdruk in de Lange Achterzijde. U bent uitgenodigd om hierover contact op te nemen met Juup Nijholt (email: j.nijholt@noordoostpolder.nl, tel.: 0649922991).

Tenslotte willen wij u attenderen op de mogelijkheid om uw visie aan de commissieleden van alle politieke partijen kenbaar te maken middels inspraak tijdens de RTG Woonomgeving van 1 december. Aanmelden voor maximaal 5 minuten spreektijd kan rechtstreeks via de griffie (email: griffier@noordoostpolder.nl, tel. 0527 633315) of via Juup Nijholt.

Links naar de achterliggende documenten:

* Ruimtelijke onderbouwing, raadsvoorstel voor de afwijking van bestemmingsplan (Rvst VVGB), raadsvoorstel voor de onttrekking van de Oostzijde aan de openbaarheid (Rvst Wegonttrekking) en een situatieschets zijn te vinden bij agendapunten 4 en 5 op https://raad.noordoostpolder.nl/Vergaderingen/Commissie-Woonomgeving/201...

*Tekeningen zijn bij agendapunt 11 te vinden op https://raad.noordoostpolder.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad/2014/15-septe...

*Lees ook: https://noordoostpolder.sp.nl/blog/alle/juup-nijholt/2014/09/coordinatie...

 

Reactie toevoegen

U bent hier