h

Bezwaar maken tegen her-indicatie is de moeite waard!

28 oktober 2014

Bezwaar maken tegen her-indicatie is de moeite waard!

SP lid Mw Sien Berends heeft, vanaf de dag dat ze bezoek heeft gehad voor haar her-indicatie, de media gezocht om aan de bel te trekken voor chronisch zieken en gehandicapten.

Sien had al jaren 9 uur huishoudelijke verzorging en zou terug gaan naar 4 uren. Hierop is Sien gaan protesteren richting gemeente. Als snel had Sien er 2,5 uur extra bij, zonder bezwaar in te dienen. Tijdens het gesprek met de wethouder kreeg Sien er nog eens 35 minuten bij.
Inmiddels heeft Sien de berekening binnen hoe men tot 7 uur en 5 minuten komt. Maar wanneer je dit narekent komt Sien op 8 uur en 45 minuten uit.  En dan is er nog niets extra's toegevoegd als het schoonhouden van de tillift, douchestoel en rolstoel. Geen kastjes van binnen gepoetst of de koelkast een poetsbeurt. Wanneer dit nog toegevoegd zou worden komt Mw Berends nog m9 uur te kort.

In de brief die cliënten krijgen met hun her-indicatie staat dat de gemeente de verplichting heeft om te zorgen dat men kan wonen in een schoon huis en beschikken over schone kleding.
Maar men rekent maar 45 minuten voor het wassen van kleding....

de SP roept op om op basis van bovengenoemde verplichting van de gemeente bezwaar te gaan maken. U kunt dit doen met kinderen of familie, maar u kunt ook contact opnemen met onze hulpdienst (06-27158025). Daar kunt u een voorbeeldbrief van een bezwaarschrift krijgen, maar kan ook samen met u ingevuld worden.
Deze is ook te downloaden op onze site www.noordoostpolder.sp.nl. Daar kunt u ook het uitgebreide verslag lezen van Mw Berends.

Wilt u juridisch advies dan kunt u contact opnemen met:
Mw. van der Wegen
Leegwaterstraat 15, nieuwe kerk aan de IJssel
0180-444326

 

Reactie toevoegen

U bent hier