h

Lou Verhage stopt als raadslid maar blijft actief voor de SP

25 augustus 2014

Lou Verhage stopt als raadslid maar blijft actief voor de SP

SP gemeenteraadslid Lou Verhage heeft besloten te stoppen als raadslid. Zijn plaats zal worden ingenomen door Juup Nijholt.

De beslissing is hem zwaar gevallen omdat hij het raadswerk belangrijk en interessant vindt. Toch heeft hij gemerkt dat hij meer een persoon is die op de achtergrond wil werken en niet iemand is die zich thuis voelt bij het snel moeten reageren op uitspraken van raadsleden van andere partijen. Lou:  “Een wezenlijk onderdeel van het politieke werk, of je moet reageren op onzin of op inhoudelijk correcte beweringen.”

De SP is een partij die niet alleen maar in de gemeenteraad actief is, ook daarbuiten zijn de leden actief. Zo zal Lou Verhage aandacht gaan besteden aan de manier waarop wordt omgegaan met de bijstand in de Noordoostpolder. “Wij willen op een constructieve manier onze bijdrage leveren en mensen ondersteunen die zonder schuld in een moeilijke positie zijn gekomen; er zijn maar weinig mensen die dat uit vrije wil kiezen. Ik wil er aan bijdragen dat onze gemeente een sociaal gezicht heeft.”

Via Twitter ging er een roddel dat Lou uit de SP zou stappen, gelukkig kon dat worden weersproken. Helaas is dit veroorzaakt doordat de gemeente onzorgvuldig is omgegaan met vertrouwelijke verstrekte informatie. Fractievoorzitter Tjitske Hoekstra: “We zijn daar als SP wel van geschrokken en zullen daar zeker vragen over stellen”. Doordat er een verkeerde boodschap werd getwittert heeft de SP geen onwaarheden hoeven te vertellen. “Het geeft wel aan dat je altijd voorzichtig moet zijn met informatie die op de sociale media verschijnt. Wat dat betreft hebben alle media zich keurig gedragen, ze deden aan wederhoor.”

Juup Nijholt zal Lou Verhage gaan vervangen. Vanaf zijn 19e heeft Juup vanwege zijn studie en werk op diverse plaatsen in Nederland gewoond. Sinds 1997 woonachtig in Emmeloord. Van beroep is natuurkundige, maar leeft zeker niet alleen voor de wetenschap. Zijn maatschappelijke visie is gebaseerd op zijn Christelijke achtergrond. Centrale thema's zijn menselijkewaardigheid, gelijkwaardigheid, gerechtigheid, solidariteit en een goed beheer van de aarde. Vanuit deze thema's wil Juup een bijdrage leveren aan de maatschappij. Binnen de commissie Woonomgeving wil hij zich sterk maken voor een leefbare Noordoostpolder, een schoon milieu en besluiten op basis van deugdelijke rapporten.

Reactie toevoegen

U bent hier