h

Buurtcomité Rietstraat en Zeebiesstraat start petitie

16 november 2022

Buurtcomité Rietstraat en Zeebiesstraat start petitie

Foto: SP

Na de zomer is het buurtcomité bijeen geweest. Het comité wordt ondersteund vanuit de SP afdeling. Het eerste doel wat het buurtcomité zich opgelegd heeft is om duidelijkheid bij Mercatus af te dwingen. Duidelijkheid krijgen wat er met hun buurt gaat gebeuren. Om de druk op Mercatus te verhogen wordt er een petitie opgestart met als tekst:

Al jaren laat Mercatus weten plannen te hebben met de huizen in de Riet-en Zeebiesstraat. Mercatus erkent dat de huizen niet meer voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Ondanks toezeggingen om in het najaar van 2022 meer duidelijkheid te verschaffen is die toezegging tot nu toe niet nagekomen. Voor alle bewoners zowel huurders als eigenaren brengt dit grote onzekerheid met zich mee. Omdat de huizen niet goed zijn geïsoleerd brengt dit extra energiekosten met zich mee als gevolg van de extreem gestegen energieprijzen.

Daarom vraag  ik aan Mercatus:

- Neem de onzekerheid over mijn woning en de wijk weg.
- Laat mij uiterlijk op 6 januari 2023 weten wat uw plannen zijn met mijn woning.
- Kies in elk geval voor het energiezuinig maken van mijn huis.

De petitie zal op 16 december aangeboden worden aan Mercatus op het pleintje voor de bibliotheek

Reactie toevoegen

U bent hier