h

SP FLEVOLAND MAAKT OV GOEDKOPER

11 oktober 2022

SP FLEVOLAND MAAKT OV GOEDKOPER

Als overal de prijzen stijgen, zou je hopen dat de overheid het openbaar vervoer juist betaalbaar maakt. In Flevoland deden ze juist het tegenovergestelde. Daar werden de prijzen van de Altijd Vrij abonnementen van Connexxion met maar liefst 10% verhoogd. Deze verhoging raakt vooral leerlingen die van het vervoer afhankelijk zijn om op school te komen en de mensen die geen auto bezitten.

De provinciale fractie van de SP liet dit niet zomaar gebeuren en diende een voorstel in om de prijzen te verlagen. En met succes! Een grote meerderheid van de Provinciale Staten steunde het voorstel om de tarieven vast te zetten. Mocht het de verantwoordelijke gedeputeerde niet lukken om dat te doen dan worden abonnement-
houders alsnog gecompenseerd voor de verhoging. Een mooi resultaat waarmee de OV-reizigers in Flevoland enorm geholpen zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier