h

SP stuurt brief Mercatus: bevries huren Rietstraat en Zeebiesstraat

3 juli 2022

SP stuurt brief Mercatus: bevries huren Rietstraat en Zeebiesstraat

In navolging op het aangenomen voorstel van de SP in de Tweede Kamer om de huren te bevriezen voor 2021-2022, heeft de afdeling SP Noordoostpolder Mercatus een brief gestuurd met het verzoek om de huren van in ieder geval de Rietstraat en Zeebiesstraat
voor 2022-2023 niet te verhogen.

Tjitske Hoekstra: ‘Tijdens het buurtonderzoek door de afdeling SP Noordoostpolder in de Rietstraat en Zeebiesstraat, werden we geconfronteerd met het bericht dat de huren van deze straten verhoogd worden. Dit ondanks de onzekerheid van huurders over renovatie of sloop van hun woning. We vinden het ongepast dat Mercatus de huren van deze
woningen gaat verhogen. We hopen door middel van ons schrijven dat Mercatus terug komt op deze huurverhoging en de huren voor deze straten ook dit jaar bevriest.

Wat de SP betreft zouden alle huren ook dit jaar weer bevroren worden, omdat de energieprijzen de pan uit stijgen en de inflatie hoog is.

Reactie toevoegen

U bent hier