h

SP doet niet mee met gemeenteraadsverkiezingen 2022

9 november 2021

SP doet niet mee met gemeenteraadsverkiezingen 2022

Foto: SP

In maart 2014 zijn we als SP in de raad gekomen met drie zetels. Dat was wennen, hoe werkt dat de politiek? Wat bereiken we nu in de raad? Toen kwam onze tweede periode in 2018, we kwamen met twee zetels in de raad. Een hele nieuwe raad en door de decentralisaties ook erg veel werk. Er komt steeds meer op de gemeente af.

Het bestuur heeft moeten besluiten dat het niet haalbaar is om deel te nemen aan de verkiezingen in 2022. Het is namelijk het allerbelangrijkste dat we op de eerste plaats een sterke afdeling hebben en het raadswerk is dan een middel om onze doelen te kunnen bereiken. Niet het doel op zich. Voor ons als afdeling is het zaak de komende vier jaar te gaan werken aan de heropbouw van de afdeling, om zo bij de raadsverkiezingen van 2026 weer een poging te wagen om deel te nemen.

De afdeling ziet het als haar belangrijkste taak voor de komende vier jaar de inwoners in de Noordoostpolder te mobiliseren voor een gezond, sociaal en veilig Noordoostpolder en vóór een politiek die de tweedeling tussen onze inwoners tegengaat, transparant bestuur, met eerlijke kansen voor iedereen, goede huisvesting met betaalbare (huur)woningen.

Buiten de gemeenteraad bereiken we misschien wel meer dan dat we in de gemeenteraad doen. Je zal ons de komende jaren dus veel terug vinden op straat, maar ook in de raad, waar we natuurlijk kunnen inspreken als SP, maar ook inwoners mobiliseren om dit te doen. Want, Massa maakt macht! Op de barricades!

Tijdens de verkiezingen brengen we als SP wel een verkiezingskrant op, we hopen dat mensen zich willen aansluiten bij de SP.

Wil je de SP ook helpen te groeien? Meld je dan aan als lid: www.sp.nl/lid-worden. Een lidmaatschap kost maar 5 euro per kwartaal.

Reactie toevoegen

U bent hier