h

motie van treurnis voor Wethouder Wijnants

11 november 2019

motie van treurnis voor Wethouder Wijnants

Tijdens de raadsvergadering van 11 november heeft de SP een motie van Treurnis ingediend tegen wethouder Wijnants. Dit omdat NOPpedia,  'een speeltje van € 100.000' weg gegooid geld blijkt te zijn.

Wethouder Wijnants had wat leuks bedacht. Een website voor ondernemers wat zou fungeren als platform en verbinding tussen verschillende ondernemers, onderwijs en werkzoekenden. 

Om deze website te bouwen mochten bedrijven zich inschrijven. Hier ging het eerste punt al mis. Het bouwen van deze website werd gegund aan een familielid waarvan iemand in de selectiecommissie zat. Dit is verre van integer. De wethouder heeft niet ingegrepen.

Er werd een website gebouwd voor €100.000, maar bleek een flop te zijn. Men voldeed niet aan de subsidie criteria, maar het college heeft het geld niet terug gevraagd. Reactie: het komt goed, maar er moet nog wel €20.000 bij om het platform verder te ontwikkelen. Het is helaas niets geworden. Weg €120.000. Waarbij meerderen uit een ruif hebben gegeten, zonder dat de gemeente hier iets voor terug gekregen heeft. Dit was voor de SP een motie van Treurnis waard. 

Reactie toevoegen

U bent hier