h

VO-Campus: onderwijsgeld niet voor stenen

24 februari 2020

VO-Campus: onderwijsgeld niet voor stenen

Foto: SP

Er is een grote wens voor nieuwbouw voor het voortgezet onderwijs in de Noordoostpolder. Zowel het Zuyderzee Lyceum als het Emelwerda college zien een gezamenlijk bouwproject zitten. Maar wie moet deze nieuwbouw betalen?

Gemeente Noordoostpolder heeft voor de nieuwbouw van een VO-campus ruim €19 miljoen gereserveerd. Maar dit is waarschijnlijk maar de helft van wat het gebouw gaat kosten wanneer we voor de meest ambiteuse eisen gaan.

Het onderwijs heeft wel geld op reserve, maar dat is onderwijs geld. Dit geld is bedoeld om het onderwijs op inhoud te bekostigen en niet voor stenen. Het kan wel deels aangewend worden wanneer het gaat om duurzaamheidsinvestering in gebouwen, maar dat het hele bedrag lijkt de SP geen goed idee. Dat de gebouwen aan vernieuwing toe zijn, kan de SP zich goed in vinden, maar of de ambitie niet te ambiteus is, is de vraag. En of daar onderwijs geld voor bedoeld is, zullen wij ook kritisch over blijven.

Het eerste besluit is genomen om tot een ontwikkeling van een VO-campus te komen. In welke vorm en tot welke prijs moeten we nu eerst weer afwachten. 

Reactie toevoegen

U bent hier