h

Sociaal Economisch beleid zonder inbreng van Vakbond

16 december 2019

Sociaal Economisch beleid zonder inbreng van Vakbond

Foto: SP

In december 2019 heeft de gemeente Noordoostpolder het nieuw Sociaal Economisch Beleid aangenomen. Een beleidsnota waarbij de vakbonden niet betrokken zijn geweest. Voor de SP een gemiste kans.

De betrokkenheid van veel verschillende sectoren uit de Noordoostpolder bij het ontwikkelen van het nieuwe sociaal economisch beleid is groot geweest. Mooi om te zien hoeveel ondernemers zich willen inzetten om hun bedrijf open te stellen voor verschillende aspecten als duurzaamheid, inclusieve arbeidsmarkt, onderwijs  enz enz.
Helaas heeft het college niet de vakbonden heeft meegenomen in het te ontwikkelen beleid. Het is niet voor niets een SOCIAAL economisch beleid. Anders had het wel een Economisch beleidsplan geheten. 

Dat het college dit niet heeft gedaan, is niet bewust. Maar komt doordat de gemeenteraad vooraf geen kaders aan het college heeft mee kunnen geven welke partners er bij betrokken moesten worden, en in welke richting er gewerkt moest worden. 

De raad kwam pas aan bod, toen alles al in kannen en kruiken was. Dan moet je als raadslid van goede huize komen om al die ingezette energie van ondernemers onderuit te halen, omdat het college wat vergeten is. We hopen dat de raad beter zijn rol krijgt en vooraf de kaders voor dit soort te ontwikkelen beleid kan meegeven.

Reactie toevoegen

U bent hier