h

schoorvoetend akkoord met aankoop pand dr. Jansen

6 mei 2019

schoorvoetend akkoord met aankoop pand dr. Jansen

Foto: SP

Als fractie hebben we afgelopen Raadsvergadering schoorvoetend ingestemd met de aankoop van het pand Dr. Jansen. Om de volgende twee redenen was dit voor ons belangrijk om dat tijdens de stemming naar voren te brengen.

Het lijkt mooi dat gemeente Noordoostpolder het pand waar voor heen de MC groep in gehuisvest was heeft aangekocht. Nu kan het Antonius hier hun extra spreekuren houden en heeft tijd om een nieuwe huisvesting in Emmeloord te bouwen. Maar lost een gemeente nu het probleem op wat misschien wel bij de verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars hoort te zijn? De marktwerking in de zorg zorgt voor failliete ziekenhuis. Waar is onze beschaving gebleven? Een zogenaamd welvarend land waar zorg niet in de buurt georganiseerd is. Problemen lijken opgelost. Maar nog steeds is de acute zorg voor veel inwoners op een zorgelijke afstand. 

We hebben een punt van kritiek geleverd op de aankoop van het pand omdat men er vanuit gaat dat Antonius binnen 3 jaar nieuwe huisvesting heeft. Maar wat als het tegen zit? Dan moet de gemeente fors investeren om het pand nog langer huur bestendig te houden. En dat is niet verwerkt in de financien.

De SP vindt zorg dichtbij ook belangrijk, en heeft dus ingestemd, maar wel met door twee kritische punten nogmaals te benoemen.

U bent hier