h

Verjaardagbox voor kinderen in armoede

9 juli 2018

Verjaardagbox voor kinderen in armoede

Er zijn veel gezinnen die in stille armoede leven. En vaak gaat het hier dan niet om de gezinnen met de allerlaagste inkomens, maar om de midden-inkomens. Zij die geen recht hebben op toeslagen en daardoor tussen wal en schip vallen. Daarom willen wij de verjaardagsbox introduceren om zo de gezinnen in beeld te krijgen die het moeilijk hebben.

Kinderen hebben recht op een feestlijke verjaardag, alle kinderen moeten mee kunnen doen. Ouders willen niet dat hun kinderen een uitzonderingspositie hebben, maar dat ze mee kunnen doen door ook te kunnen trakteren. Door deze box zullen ouders bereid zijn om hun schaamte/emotie opzij te zetten om de verjaardagbox aan te vragen.

Het is ook een instrument voor het vroeg signaleren van financiële problemen in huishoudens. Hiermee kan ook een probleem worden opgepakt van mensen die moeite hebben met het omgaan van geld om daat vervolgens een budgetcoach op te kunnen zetten.

Om deze reden dienen wij een motie in voor de verjaardagsbox.

Reactie toevoegen

U bent hier