h

Super zaterdag in de NOP

27 januari 2018

Super zaterdag in de NOP

Foto: SP

Zaterdag 27 januari was het super zaterdag. In het hele land trekken SP'ers de buurten in om te spreken met mensen. In de Noordoostpolder hebben we ervoor gekozen om bij het kruispunt bij de Jumbo aan de Europalaan te staan. Er zijn namelijk plannen dat dit kruispunt 'shared space' moet gaan worden.

Foto: SP

De vele mensen die we hebben gesproken zijn niet blij met het kruispunt op dit moment. Door een grote verkeersdrempel is het lastig om over te steken op het kruispunt en veroorzaakt dit gevaarlijke situaties.

Nu zijn er plannen vanuit de gemeente om deze doorgaande, drukke weg om te bouwen tot 'shared space'. Geen verkeerstekens, alles gelijk vloers. Daar zou het veiliger van worden. Helaas is in Drachten gebleken dat dit niet werkt op drukke kruispunten. Hier wordt afgestapt van shared space en wordt een rotonde gerealiseerd.

Iedereen die we hebben gesproken is het er over eens. Er kan hier geen shared space komen.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier