h

Stakende bakkers Bakkersland

16 december 2017

Stakende bakkers Bakkersland

Foto: SP

Emmeloord. Gisteren heeft de SP een actie van FNV bij Bakkersland ondersteund. Medewerkers van de bakkerij hielden een 24-uurs staking om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen bij hun werkgever. Ze willen meer loon en inspraak over hun werktijden.

De broodfabriek wil vanaf volgend jaar flexibelere werktijden invoeren. Door de werktijden aan te passen missen de bakkers straks hun onregelmatigheidstoeslag wat een impact op hun portemonnee. Tevens worden de werktijden zo aangepast dat werknemers zowel tussen de middag als ’s avonds niet thuis kunnen eten. Dit zorgt voor een sociale ontwrichting in gezinnen.

Daarnaast wil men middels een zogenaamde urenbank, waarin te veel gewerkte uren worden opgespaard. Werknemers worden dan op rustige momenten naar huis gestuurd en leveren hun opgespaarde uren in. Volgens de nieuwe roosters worden bakkers vaker op zaterdagen ingepland en werken ze straks minder dagen aaneengesloten.

Om de stakers een hart onder de riem te steken waren we vanuit onze afdeling morgens  vroeg bij de bakkers aanwezig. We hebben warme soep uitgedeeld en vooraf onze steun uitgesproken voor hun actie.

 

Reactie toevoegen

U bent hier