h

Na buurtbijeenkomst past woningbouw plannen aan!!

13 september 2017

Na buurtbijeenkomst past woningbouw plannen aan!!

Foto: SP

Afgelopen week is er een delegatie van de SP bij de directeur van Mercatus op bezoek geweest. Aansluitend aan dit bezoek, kwam de rivierenbuurt weer bij een. Ook daar was de SP aanwezig.

Foto: D. van Sluijs

We hadden van de directeur van Mercatus een uitnodiging ontvangen om weer eens bij gepraat te worden waar Mercatus voor staat en mee bezig is. Altijd goed om het gesprek te hebben. Tijdens deze afspraak is er natuurlijk ook stil gestaan bij de renovatieplannen in de Rivierenbuurt en wat daar nu mis is gegaan waardoor de buurt zich heeft gemobiliseert.

Men heeft moeite met de plannen die er liggen voor isolatie, terwijl de ramen bij uit de sponningen vallen, deuren niet sluiten en het dus overal tocht. Wat moet je dan met dakisolatie? Men wil deugdelijke kozijnen! en sluitende deuren en ramen. Samen met de isolatie is men tevreden en hebben daar ook wel huursverhoging voor over.

Mercatus is over het algemeen in regie wat de buurtbijeenkomsten betreft, nu ligt de regie bij de buurt en dat is wennen. De vraag voor deze bijeenkomst was: staan Mercatus en SP tegenover elkaar? Dat is zeker niet geval. Zowel Mercatus als de SP willen dat de renovatie dat oplevert waar de bewoners weer verder mee kunnen. De SP sluit aan bij acties en onderstent daar waar nodig is. 

Op de buurt bijeenkomst heeft  een afvaardiging van Mercatus de klachten aangehoord. En is er uitleg gegeven over een aantal technische zaken. De medewerkers van Mercatus snapten prima het ongenoegen van de aanwezigen dat isolatie geen zin heeft, wanneer de wind door de kozijnen naar binnen komt.

Dat de gehele renovatie van de buurt nu stil staat, was eigenlijk ook niet bedoeling. Er is door de SP achteraf nog het verzoek ingediend om het Zwarte Water een aparte koffietafel bijeenkomst te organiseren. DE mensen die daar wonen zijn over het algemeen op leeftijd en vinden het ingewikkeld wat er op hen afkomt. DAar gaat men hun best voor doen.

Tevens is er een toezegging door Mercatus gedaan, tijdens onze afspraak, dat wanneer de energielasten niet lager zijn dan de huursverhoging, dat Mercatus de huursverhoging terugdraait.

Als buurt je verenigen heeft dus echt wel zin. Want samen sta je sterker. En weet je het niet goed aan te pakken? De SP ondersteunt, daar waar mogelijk dit soort bijeenkomsten en acties.

 

Reactie toevoegen

U bent hier