h

Solidariteitsregeling

7 juli 2017

Solidariteitsregeling

Het AD meldt vandaag dat minister Plasterk van plan is om de afdrachtregeling van de SP onmogelijk te maken. De PvdA minister vindt het onwenselijk dat raadsleden, wethouders en Kamerleden hun inkomsten afdragen aan de SP en in ruil daarvoor een vergoeding of (in geval van voltijds politici) een modaal salaris ontvangen.

Het is een eer dat onze politieke tegenstanders zelfs tot in de ministerraad aan toe de solidariteitsregeling van de SP vrezen. Onze regeling is uniek, SP politici doen het niet voor het geld en krijgen geen salaris van 6000 euro per maand. Ze dragen hun politieke vergoeding af aan de SP en krijgen in ruil hiervoor een modaal salaris. Een Tweede Kamerlid van de SP verdient maandelijks 2750 euro. Net zoveel als een ervaren docent of een ambulanceverpleegkundige.

Ik ben trots op de afdrachtregeling. De SP wil niet afhankelijk zijn van bedrijven en sponsors. Wij gaan niet huilen bij het ministerie omdat we vinden dat de subsidie aan politieke partijen te laag is. Dankzij onze afdrachtregeling leven SP'ers niet in de grachtengordel of in de villabuurten van Wassenaar maar gewoon in onze gemeenschappen. Met deze regeling investeren we in onze gezamenlijke idealen. We kunnen grote campagnes opzetten, tientallen hulpdiensten in het hele land nuttig werk laten doen en succesvolle acties voeren. Zoals voor het Nationaal ZorgFonds en tegen de onveilige kerncentrale in Tihange.

De aanval van Plasterk op de solidariteitsregeling van de SP, is een aanval op de SP. Blijkbaar maakt het feit dat onze mensen het niet voor het geld doen en dat onze partij het van belang vindt om niet alleen afhankelijk te zijn van subsidie van de overheid of grote geldschieters, de gevestigde orde zo bang, dat ze een uitspraak over een lokale kwestie met een speciale anti-SP wet te komen.

Al komt Plasterk met tien wetten, solidariteit kun je niet verbieden. Onze solidariteitsregeling blijft overeind. Gisteren, vandaag en morgen!

Item Omroep Flevoland
http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/149089/noordoostpolder-minister-plasterk-doet-aanval-op-de-sp

Reactie toevoegen

U bent hier