h

Twee lokale kandidaten op kieslijst SP

21 februari 2017

Twee lokale kandidaten op kieslijst SP

Foto: SP

Denise van Sluijs op 32 en Tjitske Hoekstra op 45.

Op de kieslijst van de SP staan twee kandidaten uit de Noordoostpolder. Namelijk Denise van sluijs op plek 32 en Tjitske Hoekstra op de regionale lijst, plek 45.

Plek 32, Denise van Sluijs
Op plek 32 van de kandidatenlijst staat Denise van Sluijs uit Emmeloord. Zij
is 28 jaar en heeft net haar HBO studie bestuurskunde afgerond. Op dit moment is zij werkzaam voor de SP. Naast haar werk is zij afdelingsvoorzitter van de SP in de Noordoostpolder en burgerraadslid in de gemeente Noordoostpolder in de commissie Bestuur, Financiën en Economie. Denise:

‘Als burgerraadslid mag je niet meedoen in de raad, maar wel in de commissievergaderingen. Gemeentepolitiek spreekt mij erg aan, het directe contact met inwoners en ondernemers. Het luisteren naar de samenleving is erg belangrijk in de politiek. Dit zie ik helaas te weinig gebeuren in de gemeenteraad van de Noordoostpolder”. Mocht de SP met de Tweede Kamerverkiezingen 32 zetels halen, dan zal ik mij inzetten om Flevoland en de Noordoostpolder op de kaart te zetten in Den Haag.

Plek 45 , Tjitske Hoekstra
Op plek 45 staat Tjitske Hoekstra uit Rutten. Tjitske heeft lang in de zieken-
huiszorg gewerkt, maar nu als leidinggevende in de gehandicaptenzorg, met cliënten die veel met justitie in aanraking zijn geweest. Naast haar werk is ze regio-vertegenwoordiger van de SP in Flevoland en daarmee onderdeel van het partijbestuur van de SP. In de Noordoostpolder is zij fractievoorzitter van de SP fractie. In de gemeenteraad is Tjitske woordvoerder op het sociale domein. Tjitske Hoekstra vertelt:

‘Bij de verandering van bijvoorbeeld de thuiszorg en jeugdhulp is de SP vaak een roepende in de woestijn geweest in onze gemeente. Want we wisten zeker dat er geen goede uitvoer aan de nieuwe wet werd gegeven. Ik zal mij hiervoor blijven inzetten in de Noordoostpolder. Plek 45 is een regionale lijstduwers plaats. Ik steun hiermee de lijst met strijdbare SP’ers’.

Reactie toevoegen

U bent hier