h

Grote belangstelling voor het Nationaal ZorgFonds in de Noordoostpolder

27 januari 2017

Grote belangstelling voor het Nationaal ZorgFonds in de Noordoostpolder

Foto: D.van Sluijs

Op dit moment ondersteunen 247.000 mensen in Nederland het Nationaal ZorgFonds. In de Noordoostpolder zijn dit al 1200 mensen. Donderdag 26 januari was er in Emmeloord een bijeenkomst georganiseerd van het Nationaal ZorgFonds. Op deze avond waren er ruim 120 mensen aanwezig in de Nieuw Jeruzalemkerk.

In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Zo simpel is het. Maar het comité Nationaal ZorgFonds vindt dat er op dit moment een boete van € 385,- staat op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is veel te bureaucratisch. En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog.

Het Nationaal ZorgFonds zegt: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico. Dit is met een breder basispakket, waarbij ook de tandzorg, fysiotherapie en de GGZ in zit.

In de Noordoostpolder en Urk steunen al 1200 mensen het Nationaal ZorgFonds, dus vond het comité Nationaal ZorgFonds in de Noordoostpolder het tijd worden om een bijeenkomst in Emmeloord te organiseren. Op deze avond is meer informatie gegeven over het Nationaal ZorgFonds door middel van gastsprekers als Lilian Marijnissen (kandidaat kamerlid SP) en Gert Muller (Gezins- en relatietherapeut).

Foto: SP

Het was een mooie avond met sprekers, muziek en interactie vanuit de zaal. Met een vraag als: 'Wie heeft er in de zaal wel eens te maken met zorg? Tandarts, dokter, specialist, GGZ, enz.', iedereen in de zaal stak zijn/haar hand op. Waarop de vraag volgde: 'Wie wil dat er wat gaat veranderen' en iedereen hierop hun hand op stak. Er kwamen ook meerdere vragen uit de zaal als, gaat de premie ook omhoog? Nee, deze gaat niet omhoog. Waar is al het geld gebleven? Waar op werd geantwoord, dat dat een hele goede vraag is, dat is het probleem, het is niet transparant. Het moet transparanter. Ook specifieke vragen over de thuiszorg. De vele ontslagen in de ouderenzorg, waar vorig jaar ruim 65000 mensen zijn ontslagen.

Er zijn 15 maart verkiezingen, maar de verkiezingen gaan het verschil niet maken, ze zijn wel erg belangrijk. Als wij het Nationaal ZorgFonds willen dan moeten we meer doen. De mededeling is: 'Er gaat niets veranderen als jullie niet in beweging komen'. Daarom wordt iedereen uitgenodigd om 18 februari mee te gaan naar Den Haag. Dan is het Nationaal Zorg debat en moeten we de politici in Den Haag wakker schudden. Vanuit Emmeloord vertrekt er een bus en kan je voor 5 euro per persoon retour mee naar Den Haag. In de zaal was hier veel animo voor. Wil je ook mee? Ga dan naar www.nationaalzorgfonds.nl.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier