h

Wel of geen Noodbevel?!

2 juli 2016

Wel of geen Noodbevel?!

Foto: SP

De SP zou graag via een interpellatiedebat vragen aan de burgemeester willen stellen over de uitspraak van de bezwarencommissie rondom het uitvaardigen van een noodbevel in februari dit jaar. Het is de SP nooit te doen geweest om de beslotenheid van de avond en de inhoud van bijeenkomst.  Maar wel over de regie van de Burgemeester op die bewuste avond en of er nu wel of geen noodbevel is geweest.

In februari was er een besloten bijeenkomst in de Orchideeënhoeve over een eventueel 2e locatie voor een AZC. De pers is die avond uit het gebied geweerd. Dit zou op basis van een noodbevel zijn gegaan, welke door een agent aan de pers is getoond. Later stond het Noodbevel ook op de website van de gemeente. 

In het verantwoordingsdebat gaf de Burgemeester aan dat dit niet bedoeling was geweest, en ook van mening was dat het geen noodbevel was. De bezwarencommissie heeft inmiddels uitspraak gedaan dat het wel degelijk ging om een noodbevel en dan niet 1 maar zelfs 2!

 De SP hoopt de volgende vragen aan de Burgemeester te kunnen stellen:

  1. Burgemeester, heeft 0, 1 of 2 noodbevelen uit gegeven?

2a. Wanneer het antwoord 0 is: waarom vindt u dat u geen noodbevel heeft    uitgegeven?

2b. Wanneer het antwoord 1 is: welke Noodbevel heeft u dan uitgegeven?

2c. Wanneer het antwoord 2 is: vond u dat u in controle was, deze avond? (los van de besloten bijeenkomst, want daar hebben we het niet over)

  1. Gaat u het advies van de bezwarencommissie opvolgen, door het noodbevel in te trekken? 
  2. Zo ja, is dat al gebeurd? of anders: wanneer gaat u daar opvolging aan geven? En wat heeft u hier van geleerd en gaat u voor de volgende keer anders doen?
  3. Zo nee, wat zijn de overwegingen om het advies niet op te volgen?

De meerderheid van de gemeenteraad moet het punt op de agenda willen, anders gaat het niet door. Wanneer de raad het punt weg stemt zal er een motie ingediend worden, zodat het onderwerp toch nog behandeld moet worden.

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier