h

SP: Wensen inwoners over stadshart moeten bindend vastgelegd

2 juli 2016

SP: Wensen inwoners over stadshart moeten bindend vastgelegd

Foto: - / HvE

De SP is van mening dat de uitkomst van het Open planproces Stadshart beter moet worden vastgelegd. Tijdens het Open planproces hebben de inwoners expliciet voor scenario 3 gekozen. Het college wil scenario 3 weliswaar als 'uitgangspunt' voor het vervolgproces gebruiken, maar dat betekent niet dat scenario 3 ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Daarom komt de SP tijdens de raadsvergadering van 4 juli met een zestal voorstellen (amendementen) om de uitkomst van het Open planproces meer bindend te maken.

Woordvoerder Juup Nijholt: 'Uitgangspunten zijn niet bindend. De wethouder kan hier eenvoudig van afwijken, bijvoorbeeld wanneer er financiële belangen een rol gaan spelen. Het resultaat is dan een stadshart dat niet in overeenstemming is met de wensen van de inwoners. Bijvoorbeeld doordat er een supermarkt op/aan De Deel wordt gezet of doordat de Korte Achterzijde niet wordt ingericht als verblijfsgebied. De kaderstelling moet meer bindend worden gemaakt om dit soort ongewenste dingen te voorkomen'.

Nijholt vervolgt: 'De wethouder en de raad hebben aangegeven de wens van de inwoners te willen respecteren. Derhalve kunnen er eigenlijk geen bezwaren tegen onze voorstellen bestaan. Tenzij men toch voor andere belangen kiest dan de wens van de inwoners'.

De amendementen van de SP hebben betrekking op de functionele inrichting van het centrum, de haalbaarheid en een goede aansluiting bij het 'DNA' van Noordoostpolder. Samen met ONS komt de SP met een amendement dat recht doet aan een hele duidelijke wens van de inwoners: geen supermarkt op De Deel.

Reactie toevoegen

U bent hier