h

Verantwoordingsdebat over persvrijheid

1 februari 2016

Verantwoordingsdebat over persvrijheid

Onze SP fractie heeft een verantwoordingsdebat aangevraagd over het handelen van de Burgemeester over het uitdoen van een noodbevel en daarmee de pers geweerd in de buurt van de Orchideënhoevel.

Tijdens de raadsvergadering van 22 februari moet de burgemeester zich verantwoorden voor de gang van zaken rond de bijeenkomst over het AZC vorige week. Het inzetten van een noodbevel is een zeer zwaar middel en de persvrijheid, waar de burgemeester zelf een oproep heeft gedaan naar de lokale pers, is afgenomen.

De SP wil weten waarom voor de middel is gekozen en waarom de burgemeester niet gekozen heeft om de samenwerking met de pers op te zoeken ipv via een noodbevel te weren.

Een noodbevel kan worden gebruikt wanneer er wangedrag wordt getoond, in welke vorm dan ook. Navraag bij de betrokken verslaggevers is daar geen zins sprake van geweest.

Het lastige van het debat kan zijn dat de pers het bij de rechter heeft neergelegd, en de burgemeester zich daarachter gaat verschuilen, en niets gaat zeggen omdat het onder de rechter ligt….

We zullen zien!

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier