h

Snel Internet

9 november 2015

Snel Internet


Vandaag in de raad voor de zoveelste keer in debat over Snel Internet in het buiten gebied van de Noordoostpolder.

De SP verbaast zich over de houding van de raadsleden en college om de noodvraag van de belanghebbenden (inwoners en ondernemers) te negeren. De belanghebbenden vragen naar een oplossing voor nu en in de toekomst. De toekomst mag, maar nu is geen optie. Men kan best nog even wachten….

Terugblik.
Vanuit Nagele lag er een vraag naar Greenet voor het aanleggen van een draadloze internet verbinding. De Ondernemersvereniging Groendorpen is toen aangeschoven, omdat er meer ondernemers in het buitengebied dit wel zouden willen. Al met al heeft men toen een onderzoek onder hun leden gedaan en er was een groot draagvlak om voor alle ondernemers dit te realiseren. Bij dit plan, onderbouwd met financien en aflosmogelijkheden, is men naar de wethouder gegaan. Het plan zorgt er voor dat alle inwoners van het buitengebied aangesloten kunnen worden op draadloos snel internet. Want het plan werd inmiddels ook omarmd door het 10-dorpen overleg en LTO-Noord. Een brede achterban dus!

En toen begon het. VVD ging de wethouder bevragen waarom er niet meer schot in het proces zat. In eerste instantie waren bijna alle partijen van ‘doorpakken’ en dus draadloos internet, maar na 1 commissie was de VVD af van het draadloos en wil nu wachten op de eventuele uitrol van glasvezel. Ook anderer partijen begonnen te schuiven.  Een onderzoek werd er voor de tweede keer op gezet (kosten dit keer € 26.000,= ex BTW).

En de wethouder krijgt de meerderheid van de raad waarschijnlijk mee om een marktpropositie uit te voeren naar aanleg glasvezel. Mocht dat slagen dan zijn de laatste mensen in het buitengebied pas over een kleine 3 aangesloten.

Wat nou ín gaan op de noodvraag. De wethouder gaf zelf nog aan in de commissie in de provincie dat de nood hoog is….. maar wel 3 jaar wachten.

Terwijl de Greenet duideljk heeft aangegeven dat ze mee willen werken met de aanleg van glasvezel door zich terug te trekken, wanneer de laatste aan het glas is aangesloten.

Het lijkt wel of de politieke het beter weet dan de belanghebbenden, een arrogante houding naar je kiezers, vindt de SP. Komende raadsvergadering zullen we nog één keer alles uit de kast halen om anderen te overtuigen waarom er haast geboden is om draadloos internet uit te rollen. En dat dit niet hoeft te hinderen in de marktpropositie naar glasvezel.

Wordt vervolgd....

 

Reactie toevoegen

U bent hier