h

Wethouder wilde inwoners niet per loting in klankbordgroep

5 september 2015

Wethouder wilde inwoners niet per loting in klankbordgroep

De SP was niet blij met het bericht van de gemeente dat er gemeenteraadsleden in de klankbordgroep van de gemeente zouden komen.

De wethouder had beloofd om eerst met een 'plan van aanpak' naar de raad te komen om vervolgens voor te leggen wat zijn idee was over het 'open plan proces'. Dit is helaas niet gebeurd. Wel kregen wij toen het bericht dat er 5 raadsleden per loting in de klankbordgroep zouden komen. Hier deed de SP niet aan mee, omdat wij geen raadsleden in de klankbordgroep willen hebben. 

Vervolgens mochten deze 5 raadsleden ook nog eens kiezen wie de 5 inwoners zouden worden. Dat ging ons helemaal te ver!

Na een gesprek met de projectleider, Guido Wallagh, had de SP de hoop dat de inwoners ook per loting in de klankbord groep zouden komen. De projectleider gaf namelijk aan dit een terecht punt te vinden en zou proberen dit te corrigeren. Helaas heeft de wethouder niet geluisterd naar de projectleider en gaf de wethouder aan: 

Uit dit gesprek is gekomen dat het open plan proces het meest gebaat is bij consistentie. Met de raad is besproken hoe de selectie van de Project- en Klankbordgroepleden zou gaan verlopen en wij willen deze afspraken niet tussentijds wijzigen. Consistentie en gemaakte afspraken nakomen is de belangrijkste overweging om de selectie van Project- en Klankbordgroepleden te laten verlopen volgens de wijze zoals dit op de website stond en met de Raad besproken is.

Er is met de raad helemaal niet besproken hoe de selectie zou gaan. Dit is gewoon voorgelegd door het college van Burgemeester en Wethouders.

De SP is niet blij met de wijze waarop de wethouder met het open plan proces omgaat. De SP is wel een groot voorstander van het open plan proces. Inwoners dienen mee te kunnen denken en serieus te worden genomen in de plannen voor een nieuw stadshart.

 

Reactie toevoegen

U bent hier