h

OV-bijeenkomst speciaal voor senioren

2 september 2015

OV-bijeenkomst speciaal voor senioren

(Bron: flevoland.nl) Op woensdag 9 september 2015 vindt een informatiebijeenkomst plaats over het openbaar vervoer (OV) voor senioren. OV-ambassadeurs uit de regio informeren hen in het gemeentehuis van Emmeloord over reizen met de bus of trein.


Het doel van de bijeenkomst is om senioren te stimuleren om vaker gebruik te maken van het OV. De bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal en duurt van 10 tot 12 uur. Aanmelden is niet nodig. 

Veel senioren zijn niet gewend om met het openbaar vervoer te reizen. Ook vinden zij het soms spannend of ingewikkeld. Toch is mobiel zijn en blijven voor hen belangrijk om deel uit te blijven maken van de maatschappij. Het OV kan hierbij een belangrijke rol in spelen. Het biedt veel voordelen voor senioren. Zo reizen ze vaak met korting en hoeven ze zelf geen auto te rijden.

OV-ambassadeurs

De OV-ambassadeurs zijn senioren die vrijwillig andere senioren op weg helpen in het openbaar vervoer en uitleggen hoe het openbaar vervoer werkt. Het idee om hen in te zetten is een initiatief van OV Regio IJsselmond, de provincie Flevoland en de provincie Overijssel.

Informatie

De OV-ambassadeurs informeren hun mede-senioren over:

  • het reizen met de bus of trein
  • tarieven en abonnementen
  • de OV-chipkaart
  • de Regiotaxi

Groepsreis en advies op maat

Tijdens de bijeenkomst kunnen senioren zich aanmelden voor een groepsreis, onder begeleiding van een OV-ambassadeur. Ook kunnen zij een persoonlijke afspraak met de OV-ambassadeur maken voor een advies op maat.

Eerste bijeenkomst

De bijeenkomst in Emmeloord is de eerste bijeenkomst van een reeks in Flevoland. Om die reden zijn ook gedeputeerde Arie Stuivenberg, wethouder Andries Poppe, vestigingsmanager Jan Zuidema en concessiemarketeer Herman de Gooijer van OV Regio IJsselmond aanwezig. Ook in de andere gemeenten komen dergelijke bijeenkomsten.

Reactie toevoegen

U bent hier