h

Motie 'Inzameling drankenkartons' overgenomen

1 juli 2015

Motie 'Inzameling drankenkartons' overgenomen

Foto: Juup Nijholt

Wethouder Poppe heeft in de raadsvergadering van 29 juni de SP motie 'Inzameling drankenkartons' overgenomen. Dit betekent dat hij de motie gaat uitvoeren. Er zal dus per direct met de inwoners worden gecommuniceerd dat drankenkartons (pakken van melk en andere zuivel, vruchtensap, pastasaus etc.) in de verzamelzak van het plastic mogen worden gedaan. Afvalverwerker HVC scheidt sinds kort de drankenkartons van het overige plasic met als doel deze te recyclen.

Twee weken geleden was wethouder Poppe tijdens het vragenhalfuur nog stellig in zijn weigering om op korte termijn te gaan communiceren met de inwoners. Hij zei toen: "Wij willen de nieuwe inzamel methode in een keer invoeren en niet maar een beetje beginnen." Met 'de nieuwe inzamelmethode' doelde de wethouder op de nieuwe inzamelwijze met 4 containers die over ca. een half jaar in de Noordoostpolder zal worden ingevoerd. HVC zal hiervoor de communicatie verzorgen. De wethouder is nu van mening veranderd. In de raadsvergadering zei hij: "HVC schiet voor wat mij betreft onvoldoende op, dus ik neem de motie over."

Een meerderheid van de raad (SP, CDA, CU-SGP, PvdA-GL en PU) steunt de motie. Dit betekent dat indien de wethouder de motie niet zou hebben overgenomen, deze met zekerheid door de raad zou zijn aangenomen.

 

 

Lees ook:

Lege drankenkartons mogen in de inzamelzak voor plastic

https://noordoostpolder.sp.nl/nieuws/2015/06/lege-drankenkartons-mogen-i...

Reactie toevoegen

U bent hier