h

motie CAO-onderhandeling SW overgenomen door wethouder

30 april 2015

motie CAO-onderhandeling SW overgenomen door wethouder

Afgelopen maandagavond heeft wethouder Bogaards toegezegd dat ze een brief zal sturen naar de VNG om de cao onderhandelingen voor de Sociale Werkvoorziening weer op te starten.

De SP had een motie gemaakt waarin de volgende overwegingen waren opgenomen:

- de gemeenteraadsleden via een brief van de vakbonden zijn opgeroepen invloed uit te oefenen o pde cao onderhandelingen;

- de cao onderhandelingen sinds 30 januari 2014 stilliggen met als redenigen van de werkgevers dat de Participatiewet het niet meer nodig zou maken een aparte cao voor de SW af te sluiten;

- VNG via een brief een brief uitlegt geeft en begrip voor de ontstane situatie.

De SP heeft hier geen begrip voor. Het getuigt van slecht werkgeverschap door niet te staan voor de werknemers van de WSW. Zeker nu de cao onderhandleingen voor de ambtenaren wel netjes is afgerond. Er wordt dus niet gelijkwaardig met mensen omgegaan. De VNG gaat zelf nog verder; die noemt de mensen die bij de SW werken geen werknemers, maar deelnemers. Dit is beneden alle peil.

De SP heeft dan ook het college opgeroepen om invloed uit te oefenen om de cao onderhandelingen weer op te starten. Fijn dat de wethouder op haar woorden terug is gekomen en toch een brief zal gaan sturen om de onderhandelingen weer op te starten. 

Reactie toevoegen

U bent hier