h

Welke speeltuinen gaan er weg?

1 april 2015

Welke speeltuinen gaan er weg?

Foto: SP

Zoals vandaag in het nieuws is gekomen gaat de gemeente 26 speeltuinen wegbezuinigen. De SP heeft altijd haar best gedaan om te communiceren welke speeltuinen er weggaan, omdat dit niet altijd duidelijk was. Met een actie is het sommmige buurten gelukt om hun speeltuin te behouden.

In bijvoorbeeld de Deltastraat is de speeltuin behouden gebleven doordat ouders en kinderen handtekeningen hebben opgehaald. Ook aan het pampuspad in de zuidert. Dit was één van de eerste speeltuinen waar een actie werd georganiseerd. Zie foto hieronder.

De SP is het niet eens met het wegbezuinigen van speeltuinen. Buiten spelen is niet alleen leuk voor kinderen; uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat het belangrijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van het kind, zowel fysiek als sociaal-emotioneel. Door buiten te spelen leert een kind ruimte, afstand, diepte en snelheid beter in te schatten. Daarnaast leert een kind door buiten te spelen met andere kinderen, omgaan met winst en verlies, met rolverdelingen en bouwt het een gezonde dosis assertiviteit op. Bovendien kan buiten spelen een bijdrage leveren aan het terugdringen van overgewicht bij kinderen. 

 

Wilt u weten welke speeltuin er weggaat? Hieronder vind u linkjes naar uw wijk of dorp. Mocht je meer willen weten kan je altijd contact opnemen met de SP!

Emmeloord:
- Centrum-Oost
- Erven
- Zuidert
- Espelervaart
- Revelsant
- Emelhage

Dorpen:
- Bant
- Creil
- Ens
- Espel
- Kraggenburg
- Luttelgeest
- Marknesse 
- Nagele
- Rutten
- Tollebeek

 

Reactie toevoegen

U bent hier