h

SP van 3 naar 4 zetels! (voorlopige uitslag)

19 maart 2015

SP van 3 naar 4 zetels! (voorlopige uitslag)

De SP heeft een goede campagne gevoerd! Gezamenlijk met vele actieve leden in de provincie hebben we samen gestreden voor een socialer Flevoland. Gisteren om 21.00 uur sloten de stembussen. Wat zal het woren?

Om 21.30 uur hadden enkele SP'ers zicht vezameld in het Provinciehuis in Lelystad, om hier gezamenlijk te kijken naar de uitslag van de verkiezingen. 

Foto: D. van Sluijs

De SP heeft op dit moment 3 zetels in de Provinciale Staten van de in totaal 39 zetels. Het was een spannende avond, wat zal de uitslag worden? In de tussenstanden, die doorkwamen op verschillende schermen, won de SP overal. Alleen op Urk en Zeewolde niet.

Toen alles 100% geteld was en de opkomst lager was dan 4 jaar terug werd de zetelverdeling bekend gemaakt. De SP gaat van 3, naar 4 zetels! Geweldig!

In de Noordoostpolder is de SP de derde grootste partij met wel de grootste stijging van 3.3%. Met daarbij wel rekening houdende dat dit een voorlopige utislag is. De definitieve uitslag wordt maandag 23 maart om 10.00 uur vastgesteld.

Foto: SP

De grote winst voor de SP in de Noordoostpolder is hartstikke mooi. Tjitske Hoekstra, fractievoorzitter van de SP in de Noordoostpolder: "Dit is eigenlijk een soort van compliment voor het raadswerk van het afgelopen jaar, hier ben ik hartstikke blij mee". 

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier