h

Onduidelijkheid bij SP over geheimhouding De Deel

27 januari 2015

Onduidelijkheid bij SP over geheimhouding De Deel

Bij de fractie SP in de Noordoostpolder is onduidelijkheid ontstaan over welke informatie over het project De Deel nu wel onder de geheimhouding valt en welke niet. Aanleiding voor de onduidelijkheid is het debat tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag over de motie 'Nieuw draagvlak De Deel'. Wethouder Suelmann en ONS fractievoorzitter Lammers brachten toen informatie naar buiten die volgens de SP onder de geheimhouding valt.

Suelmann zei in het debat dat het college op dinsdag 3 februari een besluit neemt over de voortgang van Stadshart Emmeloord en dat de raad dan ook zal worden geïnformeerd. Vooruitlopend hierop vertelde de wethouder dat het de bedoeling zal zijn om de inwoners en ondernemers te gaan betrekken bij de realisatie van een nieuw aanzicht voor De Deel om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Later voegde hij eraan toe dat hij kan leven met de omschrijving dat "blijkbaar Provast niet de geëigende partij is om project Stadshart Emmeloord te realiseren”. Lammers sprak in het debat over de 'financiële consequenties die uit een eventuele oplossing of het uit elkaar gaan kunnen komen met Provast'.

 

Twee weken geleden heeft de SP geprobeerd om tijdens het vragenhalfuur voorafgaand aan de RTG enige duidelijkheid voor de inwoners te verkrijgen over de ontwikkelingen rond De Deel. Middels vragen van Juup Nijholt is toen aan de wethouder een platform geboden voor een globale beschrijving van de voortgang en voor een uitleg dat een gedetailleerde beschrijving vanwege de juridische positie van de gemeente ten opzichte van Provast niet mogelijk is. Suelmann beriep zich toen echter op de geheimhouding en weigerde enig antwoord.

 

Fractievoorzitter Tjitske Hoekstra: "Wij zijn voor transparante politiek en openheid richting inwoners. Daarom hebben wij herhaaldelijk geprobeerd middels vragen enige helderheid voor de inwoners te realiseren. Die ruimte is er volgens ons zonder de juridische positie van de gemeente te schaden. Het is zeer verwarrend dat wij nu wekenlang dingen tegen onze zin hebben geheimgehouden die nu naar buiten zijn gebracht. Daarom wenst de SP volstrekte helderheid over welke informatie wel en niet onder de geheimhouding valt."

 

 

Reacties

.

Reactie toevoegen

U bent hier