h

SP legt verhalen vast van bijstandsgerechtigden

1 december 2014

SP legt verhalen vast van bijstandsgerechtigden

De Rekenkamer van de gemeenteraad Noordoostpolder heeft geconstateerd dat het college onvoldoende zicht heeft op de effectiviteit van de uitvoer van de Wet Werk en Bijstand (WWB). Het college van Burgemeester en Wethouders heeft als reactie hierop aangeven hier meer aandacht aan te zullen schenken.

De SP vindt het belangrijk dat er bij de aanpak geluisterd wordt naar de mensen die te maken hebben met deze wet, de mensen die in de bijstand of in een traject begeleiding naar werk zitten. Als je het hebt over effectiviteit van een project dan moet je toch zeker naar de deelnemers zelf ook luisteren.

Als SP zijn wij van mening dat mensen motiveren en mee laten denken over hun eigen situatie en hoe die te verbeteren meer oplevert dan bureaucratisch allerlei maatregelen bedenken en achteraf pas vragen hoe het gegaan is.

Het college en de gemeenteraad hebben aangegeven juist het verhaal belangrijk te vinden. Hoe kom je dan aan verhalen? Juist, zoek de mensen op. Daarom start de SP een onderzoek waarin iedereen die te maken heeft met de WWB, wat per 01-01-2015 de Participatiewet heet, wordt uitgenodigd een vragenlijst in te vullen over zijn of haar bevindingen. Via deze link kunt u de onderzoeksvragen vinden en invullen. Er is tevens ruimte om het verhaal rondom hun persoonlijke situatie te vertellen of op te schrijven. Mochten mensen geen internet hebben dan kan de vragenlijst ook worden opgevraagd via de SP Hulpdienst: 06-27158025.

Afgelopen donderdag 27 november is op de markt de aftrap geweest voor het onderzoek. We hopen dat mensen hun verhaal met de SP wil delen, dit kan uiteraard anoniem. De SP zal zorgen dat dit uiteindelijk gebundeld en wel bij het college en de gemeenteraad komt.

De SP hoopt dat het resultaat wordt dat er een menswaardige uitvoering komt van de Participatiewet.

Reactie toevoegen

U bent hier