h

SP bezoekt speeltuintjes

3 mei 2014

SP bezoekt speeltuintjes

Al enige tijd is bekend dat er verschillende speeltuinen in de Noordoostpolder zullen verdwijnen. In Ens is er een actiegroep opgericht voor behoud van de Speeltuin aan de Kerkstraat. Het resultaat is dat dit is gelukt mede door het actievoeren van de omwonenden. Geweldig nieuws.

Wethouder Andries Poppe (CU) heeft in Ens aangegeven dat als omwonenden/ouders actie voeren/zich inzetten voor hun speeltuin deze behouden kan blijven. Dat klinkt positief. Actie voeren helpt is wat wij als SP altijd zeggen. Laat zien dat je je er niet bij laat zitten.

De gemeente heeft inspraak rondes gehad in het gemeentehuis en volgens de wethouder is dit duidelijk genoeg te communiceert naar de inwoners van de Noordoostpolder. Via de wijkkranten (die niet iedereen krijgt of goed leest) en via de website? Wij hebben dit nieuws in ieder geval ook gemist. Misschien dat er binnen de gemeente eens goed nagedacht moet worden over hoe de communicatie verloopt. Hoe bereik je de inwoners van je gemeente?


Herculesstraat

De SP heeft dan ook verschillende boekwerken opgevraagd en plattegronden van de speeltuinen die verdwijnen, welke online niet terug te vinden zijn. De omwonenden van speeltuinen moeten erg hun best doen om uit te zoeken of hun speeltuin wordt geruimd. De SP heeft daarom posters gemaakt en in de speeltuinen die verdwijnen deze posters opgehangen. Met de tekst erbij dat als er hulp nodig is, wij graag ondersteunen.

Afgelopen vrijdag zijn er verschillende SP'er op pad geweest om bij de speeltuinen langs te gaan. In Marknesse in Emmeloord, Revelsant en de Deltastraat. De reactie van bewoners was zeer schokkend. Vooral de inwoners van de straat 'Grote Beer' die nergens vanaf wisten en aan hebben gegeven dat er altijd kinderen spelen in de speeltuin. Wij hopen dat deze mensen snel hun handtekeningen of andere acties overhandigen aan de wethouder.

Er is een Facebook pagina gestart waar mensen hun verhaal kwijt kunnen. 
https://www.facebook.com/speeltuinnop

Wilt u contact met ons?
Mail dan naar: noordoostpolder@sp.nl


Oostervoor - Marknesse

Reactie toevoegen

U bent hier