h

SP geschokt, Eerste Kamerlid PvdA vertelt leugens

14 maart 2014

SP geschokt, Eerste Kamerlid PvdA vertelt leugens

Donderdagavond in het zorgdebat van de PvdA-GL in de Noordoostpolder vertelde, Eerste Kamerlid PvdA, mevrouw Marleen Barth grove leugens over de SP wethouder in Leiden.
 
Volgens mevrouw Barth zou deze wethouder de zorg via veilingen hebben ingekocht om zo de goedkoopste aanbieder voor die zorg te kunnen binnenhalen. Niets is minder waar. De SP wethouder, mevrouw Roos van Gelderen, heeft in Leiden er juist voor gezorgd dat die praktijken worden stopgezet. Het was haar voorganger, een PvdA wethouder, die de zorg via veilingen had
ingekocht. Het gevolg was wel dat de gemeente Leiden niet zomaar af kon van dit systeem, dat samen met regiogemeenten al was ingezet in 2009. Gelukkig heeft de SP-wethouder het wel zó aangepast dat het geen negatieve consequenties heeft voor de mensen. Kwaliteit is leidend en niet de prijs. Zo is er een minimumprijs afgesproken en houden mensen hun vaste hulp. In 2015 wordt het veilingsysteem helemaal afgeschaft. De SP is faliekant tegen deze manier van inkopen van zorg omdat kwaliteit gewaarborgd moet zijn.
 
Hoe kan een partij als de PvdA die als verkiezingskreet “Sterker & Socialer” gebruikt zo oneerlijk opereren? Het verspreiden van onwaarheden is in grove tegenspraak met wat de PvdA zegt te zijn. Het roept de vraag op hoe betrouwbaar de PvdA opereert in de Eerste Kamer.
 
De SP is altijd faliekant tegen marktwerking in de zorg, omdat kwaliteit gewaarborgd moet zijn en voorkomen moet worden dat schoonmaakbedrijven de zorg van mensen op zich gaan nemen. De SP wil dat de gemeentes goede kwaliteit leveren aan mensen in een kwetsbare positie.
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier