h

Even voorstellen, nummer 15, jongste kandidaat Belinda van Sluijs

17 maart 2014

Even voorstellen, nummer 15, jongste kandidaat Belinda van Sluijs

Ik ben Belinda van Sluijs, 20 jaar en woon al bijna mijn hele leven in Emmeloord! Ik zit in het derde jaar van de opleiding Pedagogiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Naast mijn studie besteed ik veel aandacht aan sporten, namelijk volleybal. Ik speel zelf volleybal en daarnaast geef ik trainen en coach ik meiden in de leeftijd van 11 tot 13 jaar. Ik vind het geweldig om te zien hoe deze meiden groeien en beter worden door middel van plezier en spel. Daarnaast vind ik de leeftijd uitdagend, omdat ze beginnen te "puberen" en daarin zichzelf en hun eigen identiteit beginnen te ontdekken. Ik vind (team)sport een belangrijk middel voor kinderen om hun energie kwijt te kunnen en daarnaast is het samenwerken met teamgenoten een mooi leermoment. Dit werpt ook zijn vruchten af in de omgang met mensen in een samenleving. Samen wil je namelijk komen tot een leefbare wereld waarin ieders stem telt en waarbij het van belang is dat je rekening houdt met de krachten en zwaktes van elk individu.

Ik kom uit een gezin waar de deur voor iedereen openstaat en egoïsme, materialisme en kapitalisme geen rol speelt. Je leeft samen in één huis, dus er moet ook rekening worden gehouden met elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat je dit in bepaalde mate ook in de samenleving kunt verwezenlijken. 

Ik ben door het volgende zinnetje geinspireerd geraakt om mij te verdiepen in ROOD en de SP: 
 
'Blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moed. Laat je woede hand in hand gaan, met het goede wat je doet'. 
(Karel Glastra van Loon, uit: Vrouwen voor Vrede)
Dit is voor mij een bewustwording geweest dat er inderdaad veel mensen zijn, waaronder ik, die veel te klagen hebben over dingen die er spelen, maar er uiteindelijk niks mee doen. Ik vind dat de samenleving op dit moment een stuk menselijker en socialer kan. Door samen met jongeren de strijd aan te gaan tegen asociale plannen, discriminatie en onrecht, zou ik willen laten zien dat er veel veranderd kan worden als je dat samen doet. 
Ik vind het belangrijk dat niet alleen de volwassenen, maar ook jongeren zich veilig en fijn voelen in de Noordoostpolder! Door op straat te staan, sta je dicht bij deze jongeren en weten we ook eerder wat er speelt in de NOP. Als we samen met deze jongeren optrekken, kunnen we actie voeren om misstanden aan te pakken! 
 
Ik hoop jongeren ervan te overtuigen dat politiek helemaal niet saai of suf hoeft te zijn, maar dat het ook gezellig, leerzaam en uitdagend is! Ik ben de jongste op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 en ik wil hiermee laten zien dat politiek ook voor jongeren belangrijk en leuk is!!

Reactie toevoegen

U bent hier