h

Even voorstellen, nummer 4 op de lijst, Juup Nijholt

28 februari 2014

Even voorstellen, nummer 4 op de lijst, Juup Nijholt



Ik ben Juup Nijholt. Van beroep ben ik natuurkundige, maar ik leef zeker niet alleen voor de wetenschap. Het leven heeft zoveel meer te bieden! Ik kan genieten van het mooie om me heen, van de natuur en van cultuur. En ik kan niet leven zonder de kick van een paar uur stevig sporten. Helaas zie ik ook dat we leven in een maatschappij waarin te veel de nadruk ligt op financieel gewin van enkelen ten koste van anderen en van het milieu. Ik vind het mijn taak om en klein steentje bij te dragen om dit te veranderen.

Ik ben opgegroeid in Leeuwarden. Vanaf mijn 19e heb ik vanwege studie en werk op diverse plaatsen in Nederland gewoond. Sinds 1997 woon ik in Emmeloord.

Van huis uit heb ik een Christelijke visie meegekregen, met daarin als belangrijkste punten: menselijkheid, gelijkwaardigheid, gerechtigheid, geen hebzucht en een goed beheer van de aarde. Deze visie vind ik waardevol en vanuit deze visie wil ik een bijdrage leveren aan de maatschappij. De SP is een partij die dezelfde punten erg belangrijk vindt. Het is daarom logisch dat ik mijn bijdrage lever via deze partij.

In mijn werkzame leven heb ik alleen gewerkt op basis van tijdelijke arbeidscontracten. Hierdoor ben ik werkzaam geweest binnen meerdere technische disciplines. Dit heeft als voordeel dat ik heb geleerd om nieuwe kennis mij snel eigen te maken. Het heeft als nadeel dat jaren van werk zijn afgewisseld door perioden van werkloosheid. Ik ken hierdoor persoonlijk de moeilijkheden die ontstaan als gevolg van onzekerheden over werk en inkomen. Ik ken het onrechtvaardige gevoel als veel van hetgeen je hebt opgebouwd in een periode van werk, je weer wordt ontnomen in een periode van WWB.

Ik besef dat ik binnen de gemeentepolitiek mijn idealen slechts ten dele kan realiseren, maar ik wil er wel ten volle voor gaan! De afgelopen twee jaar heb ik de politiek in de Noordoostpolder op de achtergrond gevolgd als extern adviseur. Centraal stond het deelgebied Woonomgeving, dat heel uitgebreid is en dat onderwerpen omvat als milieu (duurzaamheidsplan), wegen, wonen, structuurvisie en Emmeloord-centrum. Deze onderwerpen zijn relatief technisch van aard en sluiten daardoor goed aan op mijn technische achtergrond. Ik heb mij verbaasd over de matige kwaliteit van de (onderzoeks-)rapporten die ten grondslag liggen aan grote beslissingen. Als raadslid voor de SP wil ik mij sterk maken voor het nemen van besluiten op basis van deugdelijke rapporten. Een goed milieu moet koste wat het kost behouden blijven voor de toekomst! En onnodige investeringen kunnen we niet betalen in tijden van crisis!

Reactie toevoegen

U bent hier