h

Antwoorden college, bus 141

4 december 2013

Antwoorden college, bus 141

Helaas zit de SP nog niet in de gemeenteraad, vandaar dat ROOD NOP (Jong in de SP) naar het politieke Uurtje is geweest en hier alle partijen op de hoogte heeft gebracht van het probleem. Er zijn door de PU (Politieke Unie, Ellen van Elk zie foto) vragen gesteld aan het college. Hierbij het antwoord van de gemeente. ROOD is benieuwd wat mensen van dit antwoord vinden, daarom is deze vraag op de facebook pagina geplaatst.



De reactie van de gemeente is: 'De gemeente kan niks aan de situatie veranderen. Bij het voorbereiden van de nieuwe concessie die per 8 december ingaat, konden alle betrokkenen hun zienswijze indienen. Op dit punt hebben wij dat niet gedaan, omdat de situatie voor onze inwoners niet per definitie verslechtert. 

Met het zgn. sterabonnement (busabonnement) mag men ook in de trein. In principe zal het dus niet duurder worden. De scholieren buslijn 641 blijft gewoon in de spits rijden. Deze stopt ook bij het Deltion. Lijn 141 deed Windesheim al niet aan. Studenten kunnen lopen vanaf het station. 

Over de nadelen voor minder valide mensen is niet specifiek over nagedacht bij de provincie. Men dient 24 uur van te voren aan te geven dat men bijv. met een rolstoel wil reizen (bron: NS). Het aantal minder valide reizigers dat assistentie nodig heeft, is zeer gering. Bovendien is reizen – zij het met een kleine inspanning – wel gewoon mogelijk. 

In april/mei 2014 komt er nieuw materieel. De gelede bussen (harmonicabussen) worden dan vervangen door 15 m bussen. Deze zijn vergelijkbaar met de Qliners met dubbele achteras. Die bieden voldoende capaciteit volgens de provincie. Wij verwachten niet dat scholieren door deze concessie ‘gedwongen’ worden om in Zwolle te gaan wonen. Men kan namelijk blijven reizen, zij het met een overstap in trein/stadsbus of lijn 641.' 

 

Reactie toevoegen

U bent hier