h

Even voorstellen, de lijsttrekker van de SP, Tjitske Hoekstra

6 november 2013

Even voorstellen, de lijsttrekker van de SP, Tjitske Hoekstra


Mijn naam is Tjitske Hoekstra en woon met mijn man en 4 zonen in Rutten. Ben geboren in Bantega. Vanuit mijn ouderlijk huis zag je in de verte de dijk die Friesland van de Noordoostpolder scheidde.

Sinds begin dit jaar ben ik, na 1 1/2 jaar WW,  weer werkzaam. Nu als  leidinggevende in de gehandicaptenzorg. Hiervoor heb ik altijd in de ziekenhuiszorg gewerkt. Eerst als operatie-assistente in verschillende ziekenhuizen in Nederland. Later ben ik fulltime gaan werken als leidinggevende.

Eén van mijn speerpunten is dan ook juist die zorg. Vanwege enorme bezuinigingen komen er grote wijzigingen op ons af. Zelfredzaamheid van de burger wordt in de nieuwe WMO als het sleutelwoord gezien. Dat is een mooi streven, als het maar op een sociale, menselijke wijze wordt vormgegeven.Bovendien sta ik voor het behoud van de huishoudelijke hulp voor de mensen, die dat werkelijk nodig hebben. Hierdoor kan men langer en fatsoenlijk thuis blijven wonen. Bezuinigingen op de thuiszorg zullen leiden tot vereenzaming, verwaarlozing en vervuiling van mensen die thuis wonen en zorg nodig hebben. Geen preventief massaontslag dus voor thuiszorgmedewerkers, zoals in andere delen van het land. Laten we onze nieuwe gemeente uitroepen tot ontslagvrije zone voor de thuiszorg!



Tot nu toe is de SP een relatief onbekende partij voor de Noordoostpolder, maar daar komt nu verandering in. We laten ons al veel zien, maar zullen dat zeker blijven doen, ook buiten de campagne om.  Zo vind ik dat de identiteit van de kernen (dorpen) herkenbaar moet blijven. Ik vind ook de leefbaarheid voor de dorpen van belang. Denk hierbij aan buurtzorg en een kind-centrum.

We zijn nog bezig met ons verkiezingsprogramma. Dat ontwikkelen we door met burgers en instanties in gesprek te gaan. Zo maken we niet een programma van achter ons bureau, maar samen met u als bewoners van de Noordoostpolder.

Wilt u meer over mij te weten komen of wilt u in gesprek met mij, mailt u dan naar: t.brabander@solcon.nlIk sta u graag te woord, dus u mag ook met mij bellen: 06 - 23 63 47 30

Reacties

Ik hoop echt dat de SP in de Noordoostpolder wat meer voet aan de grond krijgt. Zeker in deze tijd is het belangrijk dat er een sociale partij is die opkomt voor de belangen van de kwetsbaren en sociaal zwakkeren

Reactie toevoegen

U bent hier