h

Een veilige oversteek, maar is dat ook zo?

29 november 2013

Een veilige oversteek, maar is dat ook zo?

Twee jaar geleden tijdens de Sinterklaasmarkt aan de Zuiderkade heeft de SP mensen gevraagd wat zij van het oversteekpunt aan de Nagelerstraat vonden. Ruim 1.5 jaar later op 28 juni 2013 zijn er verkeersborden geplaatst en zijn er markeringen op de weg gemaakt. 
SP Noordoostpolder twijfelt of wel rekening is gehouden met de nieuwe situatie en of het wel zo veilig is.
 
Vanuit de buurt zijn er weer verscheidene klachten binnen gekomen. De bewoners geven aan dat het verkeerpunt alleen maar gevaarlijker is geworden. Met een zebrapad zou er schijnveiligheid worden gecreëerd, maar is naar ons idee wel te handhaven. Nu zijn er borden geplaatst en wat zie je nu, mensen trappen plotseling op de rem, zelfs les auto’s stoppen voor het oversteekpunt. Het is voor veel bestuurders verwarrend wat de situatie precies betekend. 
Doordat de Lidl een nieuwe parkeerplaats heeft gekregen is het hierdoor een drukke kruising geworden. Auto’s komen moeilijk weg en geven een stoot gas als ze dan eindelijk kunnen rijden. Dit verwacht je niet tijdens het oversteken. 
Om deze reden heeft SP Noordoostpolder besloten om nogmaals bij dit oversteekpunt te staan en mensen te vragen naar hun ervaring. De bewoners zijn op de hoogte gesteld van onze komst en wanneer wij luisteren naar het verhaal van de mensen kan er lekker worden genoten van een gratis kopje tomatemsoep. Mensen kunnen ook hun klacht bij Veilig Verkeer Nederland neerleggen.
 
De SP zal zaterdag 30 november vanaf 11.00 uur aanwezig zijn bij het oversteekpunt aan de Nagelerstraat ter hoogte van de Bouwerskamp. 

Reacties

En kijk voor de aardigheid ook eens nar de situatie voor fietsers bij de Noordzijde/Kon Julianastraat/Boslaan (bij de RK Kerk) Het is daar werkelijk een chaotische onoverzichtelijke bende voor fietsers.
En dan die onduidelijkheid van het "fietspad" door een stukje winkelstraat ITussen Kettingstraat en flat De Boei) Hoe meer onduidelijk wil je de verkeerssituatie daar hebben.
En dan nog ééntej: Wanneer worden we als fietser verlost van die akelige onnodige paaltjes?

Reactie toevoegen

U bent hier