h

Openbare avond een succes

26 maart 2013

Openbare avond een succesVrijdag 15 maart had de afdeling SP NOP een openbare avond georganiseerd. Ondanks het weer was er een goede opkomst, meer dan 120 gasten waren aanwezig! De gasten werden verwelkomd met een bakje koffie of thee.

De gastsprekers waren: Ton Beurmanjer, Directeur/Bestuurder van Mercatus, zorgmakelaar Henk van der Linde en Emile Roemer, partijleider SP. De avond werd aan elkaar gepraat door Hans van Leeuwen.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door: Jeroen Ronda, Hans Timmerman en Marijke Démoet
De mooie foto's zijn deze avond gemaakt door: Raoull Tiecie uit Hardenberg. Alle foto's van deze avond kunt u bekijken door HIER te klikken
 


Voordat het tafelgesprek begon werd eerst Denise van Sluijs, afdelingsvoorzitter, gevraagd naar voren te komen. Ze werd kort geïnterviewd over de tot stand komen van een zelfstandige SP-afdeling.


Daarna werd “Rood” gecomplimenteerd met hun activiteiten. De Noordoostpolder loopt wat dat betreft voorop, want lang niet iedere afdeling heeft een actieve Rood groep.
 

Na dit gedeelte werden de gasten voorgesteld en konden ze plaatsnemen aan de tafel. De twee onderwerpen die aan tafel uitgebreid aan de orde kwamen waren: de huurheffing en de gewijzigde WMO en de overheveling van de AWBZ naar de WMO. Dhr Beurmanjer gaf aan dat men zal proberen de huurheffing niet door te berekenen aan de huurders, maar met andere plannen komen. Die plannen zijn oa kijken naar de efficiency binnen Mercatus en uitstel of minder uitgebreid uitvoeren van renovatieplannen. Men had liever gezien dat men “verplicht” werd om de huurheffing te stoppen in de woningcorporatie, zodat dit een positieve invloed zou kunnen hebben op de werkgelegenheid in de Noordoostpolder.

Het tweede onderwerp was de gewijzigde WMO en overheveling van de AWBZ. Zorgmakelaar vd Linde gaf aan dat de samenwerking met gemeente Noordoostpolder op zich wel goed is, maar dat er nog te veel loketten zijn waar men langs moet om zaken geregeld te krijgen. Tevens ziet hij dat nu de overheid taken naar gemeentelijk niveau overbrengt maar niet met het budget wat daar voor nodig is. vd Linde voorspelt dat er problemen gaan ontstaan voor mensen die de speciale zorg nodig hebben.

Op beide onderwerpen werd ingegaan door Emile Roemer. Er ontstond een goed, geanimeerd gesprek aan tafel.


Net voor de pauze mochten de aanwezige gasten een vraag op papier schrijven die na de pauze door Emile Roemer werden beantwoord. Hier werd goed gebruik van gemaakt. De vragen gingen over zeer verschillende onderwerpen: zorg – uitkeringen – onderwijs – buitenlandse problematiek – regeringsakkoord – bezuinigingen.

Maar ook of Emile Roemer van tomaten houdt: ja, dat doet hij. Met een snufje peper vindt hij ze lekker!


Als dank voor hun komst kregen de gasten allemaal een kleinigheidje. Voor de gasten van buiten de NOP hadden we een polderbitter, met de poldertoren erop. Maar in tegenstelling tot de polder toren is deze wel waterdicht.

Na het formele gedeelte kon men nog blijven napraten. Hierbij werd Emile Roemer door velen de hand geschud.  De afdeling kijkt tevreden terug op deze avond.

Geschreven door: Tjitske Hoekstra

 

Reactie toevoegen

U bent hier