h

SP op bevrijdingsfestival Emmeloord

8 mei 2012

SP op bevrijdingsfestival Emmeloord


Zaterdag 5 mei 2012 was de SP in de Noordoostpolder aanwezig bij het bevrijdingsfestival in Emmeloord. Dit jaar is een heugelijk jaar aangezien de Noordoostpolder 70 jaar droog is en 50 jaar een gemeente. Dit wordt het hele jaar door gevierd in het thema van 'Buitengewoon Noordoostpolder'. Dit jaar tijdens het bevrijdingsfeest, is er dan ook iets buitengewoons gebeurd, de SP is weggestuurd.

In het hele land zijn er politieke partijen en vele andere verenigingen aanwezig op verscheidene festivals. Voor de SP is het belangrijk om op het bevrijdingsfestival aanwezig te zijn. Want de SP en ROOD strijden voor een vrij en eerlijke wereld en dan is het zeker belangrijk stil te staan bij een dag als 5 mei.

Op de Deel in Emmeloord was dan ook een festiviteit georganiseerd met oude legervoertuigen, hier zijn veel mensen op af gekomen. Tot onze verbazing zagen wij Willem Keur rijden met een SP ballon aan zijn voertuig, ik heb de ledenlijst nog eens nagekeken, maar ik zag hem er niet tussen staan. Misschien toch nog eens een aanmeldformulier in de bus gooien.

De SP had de kraam aan de zijkant bij het Voorhuys gevestigd aan de achterkant van de stoep, zodat iedereen goed de parade kon zien. Één van de mensen die wij hebben gesproken, stond voor het Voorhuys te genieten van de optocht, totdat iemand ze verzocht om voor het terras, voor het Voorhuys, de plaatsen vrij te houden, aangezien de genodigden waaronder ook B&W, op het terras ook nog iets wilden zien.

Tijdens de parade kwam mevrouw Van Elk, van de oranjevereniging, langs, om op een luidde wijze te melden, dat het niet is toegestaan als politieke partij hierbij aanwezig te zijn. In eerste instantie dachten we dat het een grap was. Daarna kwam meneer Ritsema, die met een agent stond te praten. Waarop meneer Ritsema, op zijn manier vriendelijk, ons verzocht het festivalterrein te verlaten. De vele reactie's om ons heen waren dan ook zeer verbaasd. Het is erg jammer dat de Noordoostpolder nog steeds niet gewend is aan de huidige politiek en in hun eigen 'buitengewone' wereld blijven leven. 

Na dit verzoek zijn wij dan ook vertrokken naar het kettingplein en hebben hier de dag van de vrijheid verder gevierd. De kraam van de Socialistische Partij werd druk bezocht en de nieuwste editie van de ZO-krant vond grif aftrek.

Het is voor ons weer een zeer geslaagde zaterdag geweest, ondanks dat we zijn weggestuurd van het feestterrein.

Reactie toevoegen

U bent hier